ABD bankası seçim sonrası TL tahminini açıkladı

ABD bankası seçim sonrası TL tahminini açıkladı
Goldman Sachs analistleri, seçim sonrası için Türk Lirası'nı analiz etti. Analistler, sonuçlarda belirsizlik olmadığı sürece yerel seçimlerin TL üzerinde olumlu etki yapacağına inanıyor.

Artı Gerçek - ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs, 31 Mart pazar günü yapılacak yerel seçimler sonrası için Türk Lirası tahminini paylaştı. Goldman Sachs analistleri, bu ay döviz talebinin canlanması nedeniyle Türk Lirası üzerindeki baskının arttığı bir ortamda, seçimlerin TL üzerinde olumlu etkisi olacağına inanıyor.

Banka, seçimin ardından Türkiye'nin mali ve para politikalarında bir değişiklik beklemediklerini açıkladı. Bu nedenle de seçimin tamamlanmasının TL ve rezervler üzerindeki baskıyı azaltmasını beklediklerini belirtti.

'İSTANBUL YAKINDAN İZLENİYOR'

Bloomberg'in haberinde ayrıca, "İstanbul'daki yarış, muhalefet ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki siyasi mücadelenin sembolü olduğu için piyasalar ve yatırımcılar tarafından yakından izleniyor" ifadelerine yer verildi.

'GÜÇLÜ SİNYAL VERİYOR'

Goldman Sachs, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın geçen hafta göstergeyi yüzde 50'ye yükselten 500 baz puanlık faiz artırımının da liranın baskılanma ihtimalinin olmadığına dair güçlü bir sinyal verdiğini ekledi. (Kaynak)

Öne Çıkanlar