Merkez Bankası 900 milyar liralık zararı açıklamamak için genel kurulunu seçim sonrasına erteledi

Merkez Bankası 900 milyar liralık zararı açıklamamak için genel kurulunu seçim sonrasına erteledi
Merkez Bankası Genel Kurulu nisan ayına ertelendi. Prof. Dr. Hakan Kara, bankanın 900 milyar liralık zararını seçim öncesi açıklamamak için genel kurulunu nisana ötelediğine dikkat çekti.

Artı Gerçek - Merkez Bankası'nın Olağanüstü Genel Kurulu, Fatih Karahan başkanlığında bugün İdare Merkezi'nde yapıldı. Toplantıda, Merkez Bankası Esas Mukavelesi'nde 2019'da değiştirilen "Genel kurul toplantıları her yıl hesap dönemi sonundan itibaren üç ay içinde ve Banka Meclisinin tespit edeceği günde toplanır" ifadesinin yeniden "Genel Kurul toplantıları her yılın nisan ayı içinde ve Banka Meclisinin tespit edeceği günde toplanır" şeklinde düzenlenmesine ilişkin gündem maddesi görüşüldü.

Merkez Bankası Esas Mukavelesi'nde öngörülen değişiklik, toplantıda yapılan oylamada oy birliğiyle kabul edildi. Böylece Genel Kurulun, 2019'dan önce olduğu gibi her yıl nisan ayında gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

ERTELEME GEREKÇESİ 900 MİLYAR TL ZARAR

Merkez Bankası'nın 900 milyar TL zararını şu an açıklamamak için genel kurulunu seçim sonrasına erteleyeceği, ekonomistler tarafından dile getiriliyordu. İktisatçı akademisyen Prof. Dr. Hakan Kara da toplantı öncesi sosyla medya hesabından bu duruma şöyle dikkat çekmişti: "Bugün Merkez Bankası Genel Kurul yapıyor. Normalde bu toplantının yapıldığı gün yıllık rapor ve kâr/zarar durumu yayınlanırdı. Bu defa KKM (kur korumalı mevduat) nedeniyle 900 milyara yaklaşan zararın seçimden önce açıklanmaması için muhtemelen Genel Kurulun nisana kaydırılması yönünde karar alınacak." (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar