Bakan Şimşek'ten Nebati dönemine üstü kapalı eleştiri

Bakan Şimşek'ten Nebati dönemine üstü kapalı eleştiri
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, isim vermeden kendisinden önceki bakan Nureddin Nebati dönemine atıf yaptı: "Ekonomi programının başarıyla uygulanıyor. Programımız şeffaf, öngörülebilir ve kural bazlı politikalara dayalı."

Artı Gerçek - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, enflasyonun tek haneye düşürülmesini ekonomi programının temel hedefi olarak belirlediklerini belirtti.

Fiyat istikrarı olmadan gelir dağılımında adalet ve kalıcı refah artışının mümkün olmadığını söyleyen Şimşek, işçi konfederasyonlarının büyük eleştirilerine neden olan vergi politikasını da savunarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Örneğin, asgari ücreti vergi dışı bıraktık, gelir vergisi tarifesinde en alt dilimdeki vergi oranını düşürdük, en üst dilimdeki vergi oranını yükselttik, kurumlar vergisi oranını artırdık, banka ve finans kurumları için daha yüksek oran belirledik. Vatandaşlarımızın alım gücünü artırmak için her alanda çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Programımız şeffaf, öngörülebilir ve kural bazlı politikalara dayalı olup ülkemizin kendi programıdır ve başarı ile uygulanmaktadır."

Şimşek'ten önceki bakan Nureddin Nebati döneminde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın evrensel iktisat politikasına aykırı "Faiz sebeptir, enflasyon neticedir" politikası uygulandığı için, enflasyon tamamen kontrolden çıkmıştı. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar