Canan Kaftancıoğlu'ndan partisine ve sendikalara Taksim eleştirisi: ‘Vazgeçilecek yürüyüş’ için çağrı yapmak yerine...

Canan Kaftancıoğlu'ndan partisine ve sendikalara Taksim eleştirisi: ‘Vazgeçilecek yürüyüş’ için çağrı yapmak yerine...
Canan Kaftancıoğlu, 1 Mayıs'ta partisinin ve sendikaların Taksim'e kadar yürümemesini eleştirdi. Partisi ve sendikanın 'vazgeçilecek yürüyüş için çağrı' yaptığını söyleyen Kaftancıoğlu, "Saraçhane’de kutlayacağız denilseymiş daha şık olurmuş" dedi.

Artı Gerçek - Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul il başkanı Canan Kaftancıoğlu, 1 Mayıs'ta partisinin Taksim Meydanı'na kadar yürümemesini ve genel başkan Özgür Özel'in açıklama yaparak Saraçhane'den ayrılmasını eleştirdi.

Taksim'e yürümeme kararı alan sendikaların ve partisinin 'vazgeçilecek yürüyüş için çağrı' yaptığını söyleyen Kaftancıoğlu, "Bunun yerine Saraçhane’de 1 Mayıs’ı kutlayacağız denilseymiş daha şık ve bana göre daha doğru olurmuş" dedi.

'EMNİYET GÜÇLERİ BİLE DURDURAMAYACAKLARINI DÜŞÜNÜRKEN...'

Kolluk güçlerinin diyaloglarını aktaran Kaftancıoğlu'nun paylaşımı şu şekilde:

"1 Mayıs izlenimim ve konuşulanlar; Sabah erkenden Taksim ve civarında polis kaynıyordu haliyle Güvenlik güçlerinin kendi aralarındaki diyologları:

- 'Abi bizimkiler! çok korkuyorlar Taksim’e çıkılmasından

- Sendikalar kararlı durur CHP(Özgür Özel denildi) yürürse durduramayız

- Onlar vazgeçmezse durdurmamız zor -Çıksalar ne olacak ki?'

Böylesi bir dönemde, Emniyet güçleri bile durduramayacaklarını düşünürken gerginlik yaşanmaması adına sendikalar ve partiler tarafından ‘vazgeçilecek yürüyüş’ için çağrı yapmak yerine Saraçhane’de 1 Mayıs’ı kutlayacağız denilseymiş daha şık ve bana göre daha doğru olurmuş.

Kısmetse seneye diyelim. #1Mayıs Bu da kapak olarak(Yeni Anayasa Kitapçığına) burada kalsın." (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar