İBB Meclisi TÜGVA'ya verilen taşınmazın tahsisini iptal etti: AKP'den 'rövanşist yaklaşım' tepkisi

İBB Meclisi TÜGVA'ya verilen taşınmazın tahsisini iptal etti: AKP'den 'rövanşist yaklaşım' tepkisi
İBB mayıs ayı olağan meclis toplantılarının üçüncü oturumunda AKP’li belediyelere ve TÜGVA'ya tahsis edilen bazı taşınmazların tahsisi iptal edildi. AKP Grup Başkanvekili Okul'un "rövanşist, intikam alıcı bir yaklaşım" sözleri dikkat çekti.

Artı Gerçek - İBB Meclisi mayıs ayı üçüncü toplantısı, Meclis 1. Başkanvekili Nuri Aslan başkanlığında Saraçhane'deki belediye binasında gerçekleştirildi. AKP'li Esenler, Ümraniye ve Pendik belediyelerine verilen taşınmazların tahsisi oy çokluğuyla iptal edildi.

Komisyon raporuna itiraz eden AKP’li meclis üyelerinin “Hayır” oyuna karşın CHP’li meclis üyelerinin “evet” oylarıyla oy çokluğu ile AKP’li belediyelere verilen İBB mülklerinin tahsisleri iptal edildi.

25 YILLIĞINA TÜGVA'YA TAHSİS EDİLMİŞ

Cumhuriyet'ten Gökhan Kam'ın haberine göre, Meclis toplantısında bazı vakıflara yapılan İBB mülklerinin tahsisleri gündeme geldi. Mülkiyeti İBB’ye ait olan Fatih Kariye Mahallesi’ndeki taşınmazın restore edilerek yurt için kullanmak üzere Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) 25 yıllığına bedelsiz yapılan tahsisinin iptal edilmesi meclis gündemine geldi.

Ayrıca toplantıda İBB Meclisi’nin 2010 yılında Fatih, Hüsambey Mahallesi, 985 ada, 2 parsel sayılı taşınmazın Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’ne 25 yıl süre ile bedelsiz olarak tahsis edilmesinin iptali görüşüldü. Tahsislerin iptali için mecliste yapılan oylamada AKP’li meclis üyelerinin “hayır” oyuna karşın CHP’li meclis üyelerinin “evet” oyuyla oy çoklu ile kabul edildi.

AKP'Lİ OKUL'DAN TEPKİ: RÖVANŞİST VE İNTİKAMCI YAKLAŞIM

Öte yandan Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre AKP Grup Başkanvekili Zeynel Abidin Okul, tahsislerin çok fazla gündeme geldiğini belirterek tepki gösterdi.

Okul, "Yumuşama iddiasıyla ortaya çıktılar ama üzülerek şunu görüyorum, ne yazık ki 50 sene önceki CHP zihniyeti neyse bugün gelinen noktada da CHP zihniyeti aynen kalmış" dedi, CHP'yi "rövanşist ve intikamcı" olmakla suçladı.

Okul şu ifadeleri kullandı:

"Burada rövanşist, intikam alıcı bir yaklaşımla ilk mecliste, ilk toplantıda bunu gündeme getirmelerini de ben çok manidar buluyorum. Ne demokrasi anlayışına, ne halka hizmet noktasında hiçbir karşılığı olmayan bir yaklaşım. Biz bunu şiddetle reddediyoruz." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar