Kültür merkezinin seçim öncesi Valiliğe devredilmesine tepki

Kültür merkezinin seçim öncesi Valiliğe devredilmesine tepki
Nusaybin'de yerel seçim öncesi Valiliğe devredilen Mitanni Kültür Merkezi önünde açıklama yapan Nusaybin Belediyesi Belediyesi Eşbaşkanı Gülbin Dağhan, “Bu devirlerin hepsi hukuka aykırıdır. Bu fiili işgaldir. Hukuki sürecimizi başlattık" dedi.

Artı Gerçek - Mardin'de Nusaybin Belediyesi bünyesinde bulunan ve 31 Mart yerel seçimlerinden kısa bir süre önce “ihtiyaç fazlası” iddiasıyla Valiliğe devredilen Mitanni Kültür Merkezi’nin anahtarı herhangi bir tebligat yapılmadan değiştirilmek istendi. Bunun üzerine Belediye Eşbaşkanları Gülbin Şahin Dağhan ve Selahattin Ay ile belediye meclis üyeleri Mitanni Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamada konuşan Dağhan, görevlerine başlamalarının ardından belediyede yapılan araştırmalar sonucunda Mitanni Kültür Merkezi ve içinde bulunan tesislerin “ihtiyaç fazlası” denilerek, gasp edilmek istendiğini dile getirdi.

'BU DEVİRLERİN HEPSİ HUKUKA AYKIRIDIR'

Kayyım tarafından Mitanni Kültür Merkezi ile beraber dört tane taşınır mülklerin de Kaymakamlığa devredildiğini belirten Dağhan, şunları söyledi:

“Bu devirlerin hepsi hukuka aykırıdır. Hepsine ilişkin ilk meclis toplantımızda biz iptal kararı aldırdık. Aldığımız iptal kararının hukuken yerine getirilmesi için Mardin Valiliğine yazı gönderdik. Üst yazı ile iptal ettiğimiz bu karara karşı, halkın kullanımında olan Nusaybin halkının sembolü olan başta Mitanni Kültür Merkezi olmak üzere diğer bütün yaşam alanlarına ilişkin yapılmış hukuksuz devirlerin bir an önce iptal edilmesi ve Nusaybin Belediyesine devredilmesi için bir üst yazıyla yazı gönderdik.”

‘YAPILAN FİİLİ İŞGALDİR’

Dağhan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Ancak herhangi bir fiili devir olmamasına rağmen Mitanni Kültür Merkezinde bulunan taşınır malzemeler hala Nusaybin Belediyesine ait olmasına, burada iki müdürümüz ile personellerimiz bulunmasına rağmen bugün Mardin Valiliği ve Nusaybin Kaymakamlığı adına geldiğini söyleyen iki birim tarafından isimlerini bilmediğimiz ancak 155’e de şikayet ettiğimiz bazı şahıslar gelip buranın anahtarını değişmek istedi. Gerekçeleri ise Valilik ve Kaymakamlıktan aldıkları sözlü talimat.”

'SÖZLÜ TALİMATLA DEVİR YAPILAMAZ'

Sözlü talimatla devir yapılamayacağının altını çizen Dağhan, şöyle konuştu:

“Burada yapılan işlem fiili el koymadır, fiili işgaldir. İçerde belediyemiz bünyesinde bulunan evraklarımız var. Herhangi bir sorun yaşanması halinde ilgili ve suçlu birim Mardin Valiliği ile Nusaybin Kaymakamlığıdır. Geldiğimiz günden bu yana hukuki süreci başlattık ve başlatmaya devam edeceğiz. Devredilmek istenen yapıların tamamını Nusaybin halkının hizmetine sunmak için çalışacağız.”

Belediyenin borcunu da açıklayan Dağhan, kayyımların elinde olan hiçbir belediyenin talan edilmeden bırakılmadığını ifade etti.

Belediyenin 140 milyon TL borcu olduğunu ifade eden Dağhan, bu süreçlerin takipçisi olacaklarını söyledi. (MA)

Öne Çıkanlar