Tepkilerin odağındaki Begit, DEM Parti binasına saldırının 'siyasi' olmadığını savundu

Tepkilerin odağındaki Begit, DEM Parti binasına saldırının 'siyasi' olmadığını savundu
DEM Parti'nin Birecik'teki ilçe örgütü binasına düzenlenen silahlı saldırıda ağabeyi gözaltına alınan Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit, olayın siyasi olmadığını savundu. Begit, parti binası kurşunlanan DEM Parti'yi halkı tahrik etmekle suçladı.

URFA - Birecik'te DEM Parti İlçe Örgütü binasına düzenlenen silahlı saldırıda Belediye Başkanı Mehmet Begit'in ağabeyi Halil Begit gözaltına alındı. DEM Parti, 14 merminin isabet ettiği Birecik İlçe Örgütü binası önünde açıklama yaparak saldırıya tepki gösterdi.

Tepkilerin odağındaki Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit, parti binası kurşunlanan DEM Parti'yi halkı tahrik etmekle suçladı, saldırının siyasi olmadığını savundu.

Olayın iki kişi arasındaki yazışmalardan sonra yaşandığını söyleyen Begit'in Birecik Belediyesi sosyal medya hesaplarından paylaşılan açıklaması şöyle:

"08.05.2024 tarihinde Birecik İlçesi, DEM Parti ilçe bürosunda meydana gelen adli olayı kesinlikle tasvip etmiyoruz. Yaşanan olay iki kişi arasındaki sosyal medya üzerinden yapılan karşılıklı yazışmalar neticesinde vuku bulmuş olup, siyasi bir anlam taşımamaktadır. Bahse konu olayın taraflarında birinin, Birecik DEM Parti İlçe Başkanlığının bulunduğu binada ikamet etmesinden dolayı olayın siyasi boyutlara taşımasına fırsat vermiştir.

Yine olayı siyasi boyutlara çekerek, kendi suçlarını örtbas etmek isteyen açıklamaları kabul etmiyoruz. Halkı tahrik ederek ve kişi hedefi göstererek, yapılan tüm açıklamaları kınıyoruz. Bu süreç en çok Birecik halkımıza zarar vermektedir. Halkımızın yıpranmaktan çok hizmete ihtiyacı vardır. Türk yargı ve kolluk birimlerimiz, bu olaya ilişkin gerekli işlemleri hassasiyetle yürütmekte olup, hukuki prosedür içerisinde neticelendireceğine güvenimiz sonsuzdur.

Yaşanan üzücü ve tasvip etmediğimiz bu olayı, başka yönlere çekmeninde halkımıza bir faydası olmadığı gibi zararı çoktur."

NE OLMUŞTU?

31 Mart yerel seçimlerinde Birecik Belediye Eşbaşkanı seçilen Mehmet Begit, kısa bir süre sonra DEM Parti'den istifa etmişti. Begit'in istifasının ardından ilçede DEM Partililerin tepkileri sürerken Begit, belediye meclisinde de protesto edilmişti.

DEM Partililer, dün ve önceki gün belediye önünde eylem yaparak Begit'i istifaya çağırmıştı. (ARTI GERÇEK)

Öne Çıkanlar