IMF'ten Türkiye'nin ekonomi politikasına tam destek: 'Büyük övgüyü hak etti'

IMF'ten Türkiye'nin ekonomi politikasına tam destek: 'Büyük övgüyü hak etti'
IMF Türkiye Masası Şefi James Walsh, ekonomi yönetiminin özellikle çalışan kesime yönelik kemer sıkma politikasına tam destek verdi. Walsh, seçim sonrası ekonomi politikası için "Yön doğru" ifadesini kullandı.

Artı Gerçek - IMF Türkiye Masası Şefi James Walsh, geçen ay yapılan Bahar Toplantıları'nda Türkiye'nin ekonomi yönetimiyle gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin “Orada bir program hakkında konuşmadık, IMF’den kredi düzenlemesine ilgi olduğuna dair hiçbir işaret almadık. Politikalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu" dedi.

Merkez Bankası'nın para politikasını 'sıkılaştırma' ve finansal sistemi 'reforme' etme konusunda uzun bir yol kat ettiğini savunan Walsh, 'faiz oranlarını bu kadar yükselterek, para politikasını ve finans sektörünün verimliliğini engelleyen birçok mali düzenlemeyi de basitleştirdiği için büyük övgüyü hak ettiğini' söyledi.

'FAİZİN BU KADAR YÜKSELECEĞİNİ TAHMİN ETMEZDİM'

Ekonomim'den Elif Karaca'nın sorularını yanıtlayan IMF Türkiye Masası Şefi Walsh "Bir yıl önce bana 'Türkiye'de faizler bir yılda yüzde 50 olur mu?' diye sorsaydınız muhtemelen bunun pek mümkün olmadığını söylerdim" dedi. Bu yılsonu için enflasyon tahminlerinin Merkez Bankası'nın biraz üzerinde olduğunu belirten Walsh "Merkez Bankası'yla enflasyonun düşeceği konusunda hemfikiriz" şeklinde konuştu.

Merkez Bankası'nın enflasyonu düşürmek ve finans sektörünü serbestleştirmeye devam etmek için çalıştığını, ancak sürecin karmaşık olduğunu belirten Walsh atılan adımların etkisini görmenin biraz zaman aldığını anlattı. Bahar Toplantıları’nda Türkiye'ye ilgi duyan birçok yatırımcıyla konuştuklarını belirten Walsh “Duyduğum mesaj şuydu: Reformlar iyi ve doğru yönde gidiyor” ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar