13 bin km yoldan gelen güvercinin 'virüs getirebilir' şüphesiyle öldürülmesine karar verildi

13 bin km yoldan gelen güvercinin  'virüs getirebilir' şüphesiyle öldürülmesine karar verildi
Tarım Bakanlığı, güvercinin gıda güvenliği ve yabani kuş popülasyonunu tehlikeye atabileceğini ve Coronavirus riski taşıdığını öne sürdü.

ABD’den yola çıkarak 13 bin kilometrelik Pasifik Okyanusu’nu aşan yarış güvercini Avustralyalı yetkililerce COVID-19 riski taşıdığı gerekçesiyle itlaf edilecek.

Avustralya'da yetkililer aldığı kararla bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. ABD’den yola çıkarak 13 bin kilometrelik Pasifik Okyanusu’nu aşan yarış güvercini Avustralya'ya ulaştı.

Avustralyalı Kevin Celli-Bird adlı kişi, 26 Aralık'ta Melbourne kentindeki evinin arka bahçesine gelen ve çok bitkin halde olan yarış güvercini bulduğunu söyledi. Kevin Celli-Bird, güvercinin ayağındaki mavi banta göre, 29 Ekim 2020 tarihli ABD'nin Oregon eyaletinde düzenlenen bir yarışa katıldığının anlaşıldığını belirtti.

Tarım Bakanlığı, güvercinin ülkede kalmaması gerektiğini ifade ederek, Avustralya'nın gıda güvenliği ve yabani kuş popülasyonunu tehlikeye atabileceği ve Coronavirus riski taşıdığı gerekçesiyle itlaf edilmesi gerektiğini söyledi.

Uzmanlar, güvercinin Pasifik'i geçmek için bir kargo gemisiyle seyahat etmiş olabileceğine dikkat çekti. Avustralya Tarım Bakanlığı, güvercinin akıbetiyle ilgili 24 saat içerisinde açıklama yapacağını kaydetti. (DHA)

Öne Çıkanlar