21 yıldır akrep toplayan Mehmet Bozkurt, akrepleri şişeye kapatıp zeytinyağında bekletiyor

21 yıldır akrep toplayan Mehmet Bozkurt, akrepleri şişeye kapatıp zeytinyağında bekletiyor
21 yıldır akrep toplayan Mehmet Bozkurt, akreplerin zehrini sağıp, zeytin yağı ile karıştırıyor. Bozkurt, karışımı akrep sokmalarında panzehir olarak kullandığını söyledi.

Antep'in Karkamış ilçesi Gürçay Mahallesi’nde yaşayan 68 yaşındaki Mehmet Bozkurt, 21 yıldır doğadan akrep topluyor. Topladığı zehirli akrepleri bir şişe içerisinde kapatıp, akreplerin üzerine saf zeytinyağı ekleyen Bozkurt, akrepleri bu şekilde kapalı ortamda bir yıl bekleterek öldürüyor.

Bozkurt, akrebin şişe içerisine salgıladığı zehrin, saf zeytinyağı ile karışmasının ardından elde ettiği karışımın panzehre dönüştüğünü söyleyerek elde ettiği karışımı tüy ile akrep sokulan yerin çevresine sürerek panzehir etkisi oluşturduğunu iddia etti. Ancak doktorlar, bu şekilde panzehir üretmenin mümkün olmadığını ve akrep sokmalarının büyük ölçüde ölümle sonuçlanmadığını belirtti.

‘İLK EŞİMİN ÜZERİNDE DENEDİM’

Mehmet Bozkurt, karışımı ilk kez eşinin üzerinde denediğini ve olumlu sonuç aldığını öne sürdü. 21 yıldır panzehir ürettiğini belirten Bozkurt, "Akrepten panzehri üretmeye 2000 yılında başladım. O zamanlarda eşimi iki yerinden akrep sokmuştu ve durumu çok kötüydü. Daha önceden duyduğum bu panzehri eşime uyguladım. O an akrep sokulan yere tüy ile panzehri sürdüm. Panzehri uyguladıktan sonra yarım saat gibi bir süre içinde akrebin zehri kırıldı ve eşim düzelmeye başladı" dedi.

'ZEYTİNYAĞI İLE KARIŞINCA PANZEHİR OLUYOR' İDDİASI

Akrepleri toplayarak bir şişeye koyduğunu ve üzerine saf zeytinyağı döktüğünü dile getiren Bozkurt, "Akrep şişe içerisinde zehrini zeytinyağı içerisine salgılıyor. Zehirle saf zeytinyağı birleştiğinde ortaya çıkan karışım, bir yıl süre gibi bekletildiğinde panzehri oluşturuyor" şeklinde konuştu.

Panzehri akrep sokulan yere uygularken çok dikkatli olunması gerektiğini belirten Bozkurt, "Panzehir, akrebin doğrudan soktuğu noktaya temas ettirilirse insanı öldürebilir. Bu yüzden sürerken mutlak suretle etrafına daire çizilmeli ve kesinlikle akrebin soktuğu noktaya temas edilmemelidir" dedi. Bozkurt, 21 yıldır yaptığı panzehir ile isteyen herkese yardımcı olduğunu ve akrep sokan birçok kişinin sağlığına kavuştuğunu öne sürdü.

DOKTORLARDAN UYARI: BU ŞEKİLDE PANZEHİR ÜRETİMİNİN BİR DEĞERİ YOKTUR

İç Hastalıkları Uzmanı Doktor Ömer Aydın Yıldırım ise akrep sokmalarına karşı üretildiği söylenen karışımın kullanılmaması konusunda vatandaşları uyardı. Çeşitli yöntemlerle elde edilen karışımların panzehir olarak insanlar üzerinde kullanılmasının ölümlere yol açabileceğini ifade eden Yıldırım, "Akrep zehirlenmeleri özellikle kırsal kesimlerde yoğun. Aslında akrep sokmalarının büyük kısmı ölümle sonuçlanmaz, bölgesel rahatsızlıklarla sonuçlanır. Akrep panzehir ilaçlarını bile biz akrep sokmalarında yüzde on oranında kullanırız. Çoğunlukla hayati olmadığı için ihtiyaç hissetmeyiz. Halk arasında birtakım panzehri üretimleri söz konusu ancak bunların bir değeri yoktur ve itibar da edilmemesi gerekiyor. Aksine riskleri vardır. İnsanlar akrep sokması durumunda öncelikle yaralı bölgeyi yıkayıp temizlemeli ve tampon uygulayarak en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalıdır" şeklinde konuştu. (DHA)

Öne Çıkanlar