28'inci İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası başlıyor

28'inci İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası başlıyor
28'inci kez kutlanacak olan LGBTİ+'ların Onur Haftası 22-28 Haziran arasında başlıyor. Haftaboyunca tüm etkinlikler pandemi nedeniyle online gerçekleştirilecek.

Her yıl bir araya gelen bağımsız gönüllülerin yer aldığı Onur Haftası Komitesi tarafından gerçekleştirilen İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası, bu yıl 28’inci kez kutlanıyor. "Ben Neredeyim" temasını edinen Onur Haftası bu yıl 22-28 Haziran tarihleri arasında kutlanacak. Korona virüsü pandemisi sebebiyle etkinlikler dijital olarak gerçekleşecek.

ATÖLYE, PANEL, FORUMLAR VE PARTİ

Onur Haftası’nın programında bu yıl da atölye, panel, söyleşi, forum ve parti gibi etkinlikler yer alıyor. Yapılacak etkinliklerin bazıları şöyle:

-Pandemi sürecinde evde kalma çağrıları ile evlerin LGBTİ+’lar için ne kadar güvenli olduğunu ele alacak olan Atanmış Aile Evlerine Sığanlar, Sığınanlar, Sığamayanlar" atölyesi,

-HIV mücadele ve aktivizminin konuşulacağı "HIV’e Dair Güncel Yaklaşımlar Paneli",

-‘Diğerleri’nden ne kadar haberdarız diyerek ortaya çıkan "Mülteci LGBTİ+’lar LGBTİ+ Hareketinin Neresinde?" paneli,

-Farkı alanlardan lubunya deneyimlerine odaklanan "Neredeyiz? Her yerdeyiz!" söyleşisi,

-Güvenli alan üzerine konuşulacak "Nerede Güvendeyiz?" atölyesi, drag kültürüne dair tüm merak edilenleri ele alacak "Drag Queen" atölyesi,

-Mülteci ve göçmen LGBTİ+’ların hikayelerine odaklanacak "Yollardayım": Queer Sığınma ve Göç Hikayeleri" söyleşisi,

-LGBTİ+lar ve yaşlılık üzerinde duracak "40+ LGBTİ+’ler Neredeler?" paneli,

-Cis-merkezci bir toplum ve mücadele zemininde trans öznelerin deneyimlerine yer verecek "Peki Translar Nerede? paneli,

-Barınma hakkı ve direniş olanakları arasındaki bağın öznelerin hikayeleri ve tanıklıkları ile sunulacağı "Dışlanma Mekanlarından Direniş Alanlarına: Kentsel Barınma Hakkının İzini Sürmek" paneli,

-Normal varsayılan pratiklerin dışında kalan AroAsların dayanışma ihtiyaç ve olanaklarını tartışacak "Aromantik Aseksüel(AroAs) Dayanışma Tüm Kuirlerin Dayanışmasıdır" söyleşisi.

Onur Haftası’nda ayrıca şu etkinlikler de gerçekleşecek: "Kesişimsel Öznellikler/Politikalar: LGBTİ+ ve Alevi Dünyalarını Birlikte Düşünmek" paneli; "Lezbidüşlerden Tarih Yazmak" ve "Eğlence Sektöründe Kadın Olmak" söyleşileri; "Bedenimdeyim", "Bi+lemezsin", "Atanmış aile evinde neredeyim?", "Öğrenci LGBTİ+ Buluşması", "Akışan Kimliklerimiz ve İlişkiler", "Yoga", "Şiir Atölyesi", "Oryantal ile Beden Farkındalığı Arttırma", "Ne-Be? Na-Bilinir? Nasıl-Bilinmez? Non Binary?", "Açılma Sohbeti", Trans+ Buluşması"  atölyeleri;  "Pandemi Sürecinde Beden ve Mekân" etkinliği; "Tariz Alıkıyoruz" isimli oyun; "Trans Kadınlar ve Trans Erkekler Buluşuyor", "Aktivist (işçi) olarak Ben Neredeyim?", "Vegan Forum", "Kuir Sinemacılar Toplaşıyor!: Karantina" forumları ve her yıl gerçekleştirilen "Ben Neredeyim" Tema Forumu.

HORMONLU DOMATESLER AÇIKLANACAK

Bu yılki Onur Haftası’nda her yıl olduğu gibi halk oylamasıyla kazananı belirlenen Hormonlu Domates LGBTİ+Fobi Ödülleri 16. kez sahiplerini bulacak. Yıl boyunca homofobik, bi+fobik, transfobik, interfobik, artıfobik söylem ve eylemlerin "ödüllendirileceği" 16. Hormonlu Domates LGBTİ+Fobi Ödül Töreni, 26 Haziran Cuma günü saat 20:00’da online olarak gerçekleşecek.

CORONA NEDENİYLE ONUR YÜRÜYÜŞÜ ONLINE

Son beş yıldır İstanbul Valiliği tarafından yasaklanan Onur Yürüyüşü, komite tarafından alınan kararla online platformlar üzerinde Taksim’de buluşma kararı aldı. Detayları henüz açıklanmayan yürüyüşün, korona virüsü tedbirleri kapsamında online olarak yapılacağı belirtildi.

Öne Çıkanlar