300 liralık yardım kartı için tören yaptılar

300 liralık yardım kartı için tören yaptılar
Adıyaman'ın Kahta ilçesinde belediye, yardıma ihtiyacı olan ailelere 300 liralık yardım kartını konferans salonunda etkinlik yaparak dağıttı.

Derinleşen ekonomik kriz yoksulluğu ve yoksulları arttırırken Adıyaman'da Kahta Beldiyesi'nin 300 TL tutarındaki yardım kartlarını ihtiyaç sahibi ailelere etkinlik yaparak dağıtması dikkat çekti.

Kahta Belediyesi Konferans salonunda düzenlenen programda toplam yardıma ihtiyaç duyan aileler çağırıldı. Burada basına ve kamuya açık biçimde kartlar verildi.

Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı ise yardım kartlarını önemli bir icraat olarak sunup "Sosyal Yardım Kartı, söz verdiğimiz projelerimizin arasındaydı. Bugün bu sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Belediye Başkanı kartlar hakkında "Sosyal Yardım Kartı başvuru şartlarında tanımlanan ihtiyaç sahiplerinin temel gereksinimlerini karşılamaları adına verilen, belirli limitte bakiyenin yüklendiği ön yüklemeli kartlardır. Sosyal Yardım Kart’ına her ay düzenli olarak ihtiyaç durumlarına göre en az 300 TL yüklenen bakiye ile ihtiyaç sahipleri gıda, erzak gibi yardımlardan yararlanabilirler" bilgilerini paylaştı.

Daha fazla aileye kartları dağıtmayı hedeflediklerini söyleyen Turanlı 3 faz daha dağıtım yapacaklarını söyledi.

Öne Çıkanlar