Ahmet Hakan'dan Ethem Sancak'a uyarı: Denge politikamızı bozma

Ahmet Hakan'dan Ethem Sancak'a uyarı: Denge politikamızı bozma
Ahmet Hakan, Doğu Perinçek'e yakın bir ekiple Moskova'ya giden ve 'NATO geçmişten gelen kanserdir' diyen Ethem Sancak'ı eleştirdi

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Rus medyasına konuşan iktidara yakın iş insanı Ethem Sancak'ın NATO için sarf ettiği sözlerini eleştirdi. Türkiye'nin denge politikası olduğu iddiasında bulunan Hakan, Ethem Sancak'a seslenerek dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Hakan'ın Hürriyet'te yayımlanan yazısının ilgili kısmı şöyle:

DENGE POLİTİKAMIZI BOZMA ETHEM BEY

Ethem Sancak, Doğu Perinçek’e bağlı bir ekiple Moskova’ya gitmiş. Orada bir Rus kanalına çıkmış. NATO’ya sallamış. "Ukrayna’ya SİHA’ları satarken böyle kullanılacağını bilmiyorduk" demiş.

*Ethem Bey... Ethem Bey...

Türkiye’nin bin bir zorlukla götürmeye çalıştığı müthiş bir denge politikası var. Cumhurbaşkanı Erdoğan, her kelimesini tartarak konuşuyor. Hem Ukrayna’ya yapılan saldırganlığa itiraz ediyor hem de Putin’le konuşabilir olmaya özen gösteriyor.

Biliyorum devlet adamı değilsiniz, temsili bir göreviniz yok ama yine de böyle bir ortamda bir işinsanı olarak biraz daha özenli, biraz daha dikkatli, biraz daha sorumlu olmanız gerekiyor. Lütfen ama...

    

ETHEM SANCAK NE DEMİŞTİ?

Ethem Sancak Rus basınına verdiği röportajda, "NATO geçmişten gelen kanserdir, urdur. Teröristleri destekleyen, 2016'da darbeye kalkışan da NATO'dur" ifadelerini kullanmış ardından "Bayraktar'ları satarken böyle kullanılacağını bilmiyorduk" yorumunu yapmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar