Akıllı telefonlar için büyük zam kapıda

Akıllı telefonlar için büyük zam kapıda
Samsung Elektronik'in çip üretimine zam yapması bekleniyor, fiyat artışı ise akıllı telefon modellerini etkileyecek.

Teknoloji sektöründe ortaya çıkan işlemci sıkıntısı nedeniyle şirketler arz talep dengesini kurmakta zorlanıyorlar. Coronavirüs salgınının tüm dünyaya yayılması ve pandemiyle birlikte eve kapanan öğrenciler ve çalışanlar; işlerini bilgisayar, tablet ve akıllı telefonlar üzerinden ilerletmeye başladı. Teknolojik aletlere olan yoğun talep nedeniyle tüm dünyada çip sıkıntısı doğal olarak da devamında arz talep sorunu meydana geldi.

Tüm bunların ardından bugün ortaya çıkan raporlara göre Samsung Elektronik, işlemci üretimi konusunda müşterileriyle anlaşmaya oturarak zam yapmak istiyor. İşlemciler için yapılacak zamlar ise doğal olarak akıllı telefonların fiyatlarını etkileyecek.

SAMSUNG YÜZDE 20 ZAM İSTİYOR 

Teknoloji devi Samsung, tüm dünyada devam eden çip sorunun ortasında üretim fiyatlarına yüzde 20’ye kadar zam yapmak istiyor. Çip üretiminde oluşacak herhangi bir fiyat artışı ise doğal olarak akıllı telefon modellerinde zam olarak karşımıza çıkacak.

shiftdelete.net'ten Helin Pastacı'nın SamMobile'a dayandırdığı habere göre firma, fiyat artışı konusunda müşterileriyle görüşmeye devam ediyor. Fakat bu durumun yalnızca Samsung tarafından yapıldığı düşünülmüyor. Artan malzeme maliyetleri nedeniyle genel olarak sektörde çip üretimi için fiyat artışı olacağı tahmin ediliyor.

Samsung, geçtiğimiz ay talebin mevcut üretim kapasitesini aştığını açıklamıştı. Firma, üretim kapasitesini artırmak için Teksas’ta 17 milyar dolar değerinde yeni bir çip üretim tesisi kuruyor. Ek olarak diğer şirketler de çip sıkıntısının uzun bir süre devam edeceğini açıklamıştı.

Öne Çıkanlar