AKP'den istifa ederek CHP’ye katılan Cevdet Nasıranlı, ASKON’daki görevinden alındı

AKP'den istifa ederek CHP’ye katılan Cevdet Nasıranlı, ASKON’daki görevinden alındı
CHP’ye katılan ASKON Diyarbakır Şube Başkanı Nasıranlı, görevden alındı. Nasırlı, 'Bize hiçbir şey söylemediler ve bilgi vermediler' dedi.

Diyarbakır'da AKP Genel Merkezi Uyuşturucuyla Mücadele Komisyon Başkanlığı ve 2019 Yerel Seçimlerinde AKP Kayapınar Belediye Başkan Adayı olan Avukat Cevdet Nasıranlı AKP’den istifa ederek CHP’ye katıdı. Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şube Başkanı Cevdet Nasıranlı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisine rozet taktığı fotoğrafın basına yansımasından sonra dernek tarafından görevden alındı. ASKON yönetiminin aldığı kararı "toplumun değerlendireceğini" ifade eden Nasıranlı, "Takdiri topluma bırakıyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu’nun Nasıranlı’ya CHP rozeti taktığı fotoğrafın basına yansımasından yaklaşık yedi saat sonra ASKON’un sosyal medya hesabından bir açıklama geldi. ASKON’un Nasıranlı’nın görevden alındığına ilişkin duyurusunda, "19 Ocak 2022 tarihli yönetim kurulu kararı ile Diyarbakır Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu görevden alınmıştır. Yeni şube başkanımız ve yönetim kurulumuzun ataması en kısa sürede gerçekleştirilmiş olacaktır" ifadelerine yer verildi. 

Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre AKP’den CHP’ye katılmasının ardından ASKON merkez yönetimi tarafından görevden alındıklarını belirten avukat Cevdet Nasıranlı, "Bize hiçbir şey söylemediler ve bilgi vermediler" dedi.

ASKON yönetiminin aldığı kararı "toplumun değerlendireceğini" ifade eden Nasıranlı, "Sonuçta burası görev yaptığım bir sivil toplum kurumu. Siyasi değişiklikten sonra hemen böyle bir karar almalarını doğru bulmuyorum. Takdiri topluma bırakıyorum" diye konuştu.

ASKON Diyarbakır Şube Yönetimi’nin görevden alınmasına ilişkin hukuki adım atmayacaklarını da söyleyen Nasıranlı, "Hukuki adım atmayacağım, gerek de duymuyorum" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE BAKAN NEBATİ ASKON’UN GENEL KURULUNA KATILMIŞTI

AKP’den CHP’ye geçen Diyarbakır Şube Başkanını görevden alan ASKON’un 31 Aralık 2021 tarihinde yapılan 12’inci Olağan Genel Kurulu’na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım katılmıştı.

Çırağan Sarayı’nda gerçekleşen ASKON’un Genel Kurulu’nda konuşan Erdoğan, şunları söylemişti:

"Kazanırken hakkı ve hakkaniyeti gözetme anlayışıyla çalışan, üreten iş insanlarımız tarafından kurulup büyütülen ASKON son dönemde de bu ilkeli tavrıyla farkını ortaya koymuştur. Konumu, bereketi, potansiyeli, medeniyetler inşa eden siyasi, ekonomik ve sosyal iklimiyle her dönem insanlığın gözdesi olan Anadolu, ASKON gibi sivil yapılar vasıtasıyla bu vasıflarını geleceğe taşımaktadır. Bunun için Anadolu aslanları kavramını önemli görüyorum. Kuruluşundan itibaren derneğimizin yönetiminde ve bünyesinde hizmet eden, yürütülen çalışmalara katkı sağlayan herkese ülkem ve milletim adına şükranlarımız sunuyorum. Bugüne kadar olduğu gibi inşallah bundan sonra da her hayırlı faaliyetinizde, gayretinizde sizlerin yanında olmayı sürdüreceğim."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar