AKP’li belediye Atatürk anıtının önüne reklam panosu koyup ışıklarını söktü

AKP’li belediye Atatürk anıtının önüne reklam panosu koyup ışıklarını söktü
AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ‘sansürüne’ tepki gösteren KESK, yapılanın manidar olduğunu belirterek 'Bu yanlıştan hemen dönülmesini istiyoruz' açıklaması yaptı.

Samsun’da 1981 yılında heykeltıraş Hakkı Atamulu tarafından Atatürk’ün doğumunun 100. yılı anısına yapılan İlkadım Anıtı, AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ‘sansürüne’ uğradı. AKP’li belediye anıtın önüne reklam panosu koyarken, yurttaşlar duruma tepkili.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli, "Anıtın bütün aydınlatma lambalarının da sökülmüş olduğunu üzülerek gördük. Atatürk’ün hemşerileri olarak, Milli Mücadele’nin simgesi İlkadım Anıtı’na gereken özenin gösterilerek, pırıl pırıl, herkesin göreceği bir ihtişama getirilmesini istiyoruz. Olayın takipçisi olacağız" diye konuştu.

Samsun İlkadım Anıtı'nın normal hali / Foto: Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü

KESK: DERHAL KALDIRILMALI

Cumhuriyet'in haberine göre Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Samsun Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Suat Yıldız da "Kentin simgesi haline gelen İlkadım Anıtı’nın önüne duvar gibi çekilen reklam panolarının zaman kaybedilmeden derhal kaldırılmasını istiyoruz" dedi. Yıldız, açıklamasında, "Büyükşehir belediyesinin reklam panosu yapılacak birçok yeri olmasına karşın İlkadım Anıtı’nın önüne yapılmasını manidar olarak değerlendiriyor, bu yapılan yanlıştan hemen dönülmesini istiyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlatmak için ilk adımını attığı, kurtuluşun ve kuruluşun şehri olan Samsun’daki seçilmiş yöneticilerin Atatürk’ün güvenine ve inancına layık olmaları gerektiği duyarlılık ve hassasiyet içerisinde olmalarını temenni ediyoruz" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar