AKP'nin Erdoğan'sız planı var mı?

Erdoğan’ı ölümsüz görenler olabilir ve bu beni çok şaşırtmaz ama bu kadar büyük bir seçimde AKP gibi büyük partiler alternatifleriyle beraber olurlar.

Koronadan dolayı bisüre ara vermiştim yazı ve programlarıma, yeniden hoşbulduk. Çok ağır atlatmasam da ağrısı oldukça rahatsız ediyor insanı. Kendi kanalımda 2-3 program yaptım ama +Gerçek’te yapmadım. Bunun nedeni +Gerçek’in kurum olması ve kendime izin verdiğim toleransı bir kurumda göstermemem gerektiğine olan inancımdır. Göz ameliyatı sonrası korona beni iyice sulu ve nezle yaptı, nedeni buydu. Belki de biraz beynimi dinlendirmek istemişimdir.

Biliyorsunuz, yıllardır Millet İttifakı’nın yada yeni ismiyle oluşacak altılı ittifakın cumhurbaşkanı adayı tartışılıyor. İlginç olan bunu daha çok Cumhur İttifakı’nın tartışıyor ve kimin olması gerektiğine karar vermek istemesi.

Ancak tartışılmayan yada tartışılmadığını sandığımız bişey var, o da Recep Tayyip Erdoğan’ın ağır hastalanması yada yaşamını yitirmesiyle beraber AKP yada Cumhur İttifakı’nın "B Planı" ne olacak? Bunlara bir de benim eklediğim Erdoğan’ın aday olmayacağını eklerseniz bu planın çoktan tartışılması yada açığa çıkması gerekiyordu.

Erdoğan’ı ölümsüz görenler olabilir ve bu beni çok şaşırtmaz ama bu kadar büyük bir seçimde AKP gibi büyük partiler alternatifleriyle beraber olurlar. Şimdi yazıya bir 5 dakika ara verin ve Erdoğan olmadan bir Cumhur İttifakı adayı belirlemeye çalışın kafanızda, kolay bulabileceğinizi sanmıyorum.

Bunun çeşitli nedenleri var, birincisi ve en önemlisi AKP içinde yokmuş gibi gözüken ama esasta var olan çeşitli değişik klikler var. İlk gelenler yada kuruculardan kimse kalmasa da hâlâ kendilerini partinin yangında ilk kurtarılacakları olarak gören bir kesim var. Onların başında Binali Yıldırım geliyor ama kendisi de oldukça değişik seçimler kaybettiğinden ve seçilmiş başkan ve başbakan olduğundan AKP’de liderlik yapamaz ve hakim olamaz.

Başta Süleyman Soylu ve Hulusi Akar olmak üzere ikinci bir grup var, onlar da partiye çok sonradan ve çoğu Erdoğan’a küfrederek geldiklerinden partinin başına geçipte, ayrıca bir de cumhurbaşkanı olamazlar.

Bir de liberal kanat ile, Milli Görüşçüler var. Ancak parti programı liberallerle uyuşmadığından onlar olmaz, olsa bile parti çabuk erir. Onlar yarı süs gibi duruyorlar zaten, hatta yenilgi kesinleşmeden ilk terkedecekler listesindeler zaten.

Milli Görüşçüler’in de işi oldukça zor, AKP’yi kurarken Erdoğan’a inanıp o gömleği çıkardıklarını söylediler ve hem tekrar giymeye kalkışmak zor hem de hâlâ Milli Görüşçü çizgisinden hiç taviz vermemiş bir parti var. O partinin ne kadar oy aldığı önemli değil, o görüşü başından beri temsil ediyor olması önemli

Bence artık birileri tartışmaya başlamalı, ağır hastalıkta, ölümde yada Erdoğan aday olmadığında Cumhur İttifakı’nın başkan adayı kim olacak. Yoksa onlar da erken açıklanırsa, Millet İttifakı harcamaya kalkışır diye mi korkuyorlar, merak ettim birden!..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi