Ali Atıf Bir, Ebrar Karakurt’u neden hedef aldı?

Ali Atıf Bir, Ebrar Karakurt’u neden hedef aldı?
Ali Atıf Bir şampuan reklamında Ebrar Karakurt’un oynaması nedeniyle Elidor’u sosyal medya üzerinden hedef aldı.

Danışmanlık yaptığı firmaların rakipleri hakkında olumsuz eleştiriler yaptığı gerekçesiyle 15 yıl önce Hürriyet gazetesindeki yazılarına son verilen Prof. Ali Atıf Bir’in Ebrar Karakurt üzerinden Elidor grubunu hedef alması hem büyük tepki çekti, hem de geçmişteki tartışmaları gündeme getirdi. Medyaradar’ın o zaman yaptığı haberde gelişmeler şöyle özetlenmişti:

"SABAH Yazarı Ergun Babahan bir ay önce yazdığı bir yazıda Ali Atıf Bir'e yüklenmişti.Babahan, ‘Ali Atıf Bir Bir, CNN Türk'teki programından söz ederken reklamcıların programını susturduğunu söylemiş. Reklamcılar Doğan Grubu yönetimine baskı yapmış ve programı durdurmuş. Bir yazılarına da müdahale edilirse ne yapmayı düşünüyor acaba?’ sorusunu yöneltmişti. İddiaları yalanlayan Ali Atıf Bir dün sürpriz bir şekilde Hürriyet ile yollarını ayırdı.

Bir'in yazdığı yazıların reklamveren büyük şirketler tarafından eleştiri konusu olduğu bu nedenle yazılarına ve programına yapılan müdahalelerle istifa kararı aldığı iddia edildi.

Ali Atıf Bir'in yazdığı yazılardan en fazla rahatsızlık Arçelik konusunda patlak vermişti.Arçelik ile ilgili eleştirileri özellikle Koç Grubunda rahatsızlık yaratan Ali Atıf Bir'e Arçelik Genel Müdürü uzunca bir cevap yazıp kendi imzasıyla göndermiş, hatta bu eleştirilerinden duydukları rahatsızlığı Hürriyet ve Doğan Grubu üst yönetimine de iletmişti.

Sabah Haber Koordinatörü Özay Şendir bugün Günaydın'da yazdığı yazıda da Ali Atıf Bir'i danışmanlık yaptığı firmanın rakipleri aleyhine yazı yazmakla suçlamıştı.

DYP lideri Mehmet Ağar'ın da imaj danışmanlığını yapması da bir hayli eleştiri konusu olmuştu."

Ali Atıf Bir bu kez şampuan reklamında Ebrar Karakurt’un oynaması nedeniyle Elidor’u sosyal medya üzerinden hedef aldı.

Bir’in bu organize tweetleri sosyal medyada büyük tepki çekerken bunu "AKP’ye şirin görünmek için mi, bir markaya yaranmak için mi" yaptığı sorusunu da tekrar gündeme getirdi.

Öne Çıkanlar