Alkol sattığı için gözaltına alınan esnaf: Uyuşturucu satıcısına böyle baskın yapılmıyor

Alkol sattığı için gözaltına alınan esnaf: Uyuşturucu satıcısına böyle baskın yapılmıyor
Esnaf gözaltı sürecini ‘Ellerinde bir karar da yoktu, sadece Soylu’nun açıklaması vardı. Sağı solu arayıp nasıl işlem yapılacağını sordular’ şeklinde anlattı.

Foto: Arşiv


AKP hükümetinin Türkiye genelinde ‘tam kapanma’ adı altında uyguladığı alkollü içki satma yasağına dair gerilim de tepkiler de sürüyor. Alkol sattığı için dün dükkânı kapattırılıp gözaltına alınan ve ardından serbest bırakılan Murat T. (35), iki ekip otosuyla baskın yapılır gibi gözaltına alındığını dile getirerek "Bakkal ruhsatım var ve elimize ulaşan bir yasak kararı yoktu. Uyuşturucu satanlara böyle baskın yapılmıyor" dedi.

İstanbul’da önceki gün Murat T.’nin dükkânına, alkol alarak çıkan bir yurttaşı takip eden polisler tarafından baskın yapılmıştı.

‘ELLERİNDE BİR KARAR YOKTU, SADECE SOYLU’NUN AÇIKLAMASI VARDI’

Cumhuriyet’ten Zehra Özdilek’in haberine göre Murat T., polislerin dükkânına telefondan görüntü alarak girdiğini anlatarak "Alkol satmak yasak, neden satıyorsun?" dediklerini söyledi. Murat T., "Ben de marketlerde satışın devam ettiğini, elimize yasak ulaşmadığını söyledim. Onlar da Süleyman Soylu’nun açıklamalarını gerekçe gösterdiler. Dükkânımı kapattırıp beni karakola götürdüler. Hiçbir şekilde karşı koymadım. Beni saatlerce hiçbir şey demeden beklettiler. Çünkü kendileri de ne yapacaklarını bilmiyordu. Ellerinde bir karar da yoktu, sadece Soylu’nun açıklaması vardı. Sağı solu arayıp nasıl işlem yapılacağını sordular. Tutacak bir şey bulamayınca ifademi alıp serbest bıraktılar" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar