Hasip Kaplan: Alman polisi 'Suikast listesinde adınız var' dedi

Hasip Kaplan: Alman polisi 'Suikast listesinde adınız var' dedi
Eski HDP Milletvekili Hasip Kaplan, Alman polisinin kendisini arayarak 'Suikast listesinde adınız var' uyarısı yaptığını duyurdu.

Avrupa'da yaşayan Türkiyeli muhalif gazeteci, sanatçı, yazar ve siyasetçilere yönelik infaz listeleri olduğu iddialarına bir yenisi daha eklendi.

Almanya'da yaşayan Eski HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, polisin kendisini uyardığını açıkladı.

Kaplan Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Alman Polisi aradı suikast listesinde adınız var, Valla 40 yıldır adım var, yeni değil dedim"  ifadelerini kullandı.

Alman polisi, geçtiğimiz günlerdi Köln şehrinde yaşayan Artı Gerçek ve Artı TV Genel Yayın Yönetmeni Celal Başlangıç'ı da can güvenliği konusunda uyarmıştı.

Başlangıç, "21 kişilik infaz listesindeki isimleri biliyorduk. Sonra 43 kişilik bir liste daha olduğu konusunda bir bilgi yayılmıştı ama bu listede yer alan isimler kimler bilinmiyordu. Evime gelen Alman polisleri, 50-55 kişilik üçüncü bir listeden bahsederek, adımın bu listede yer aldığını söyledi" demişti.

Öte yandan, Berlin'deki evinde 7 Temmuz'da saldırıya uğrayan Artı Tv programcısı Erk Acarer de tehditlerin sürdüğünü açıklamıştı.

Öne Çıkanlar