Altaylı: Kılıçdaroğlu'nun adaylık derdi yok, hırslı birini de düşünmüyor

Altaylı: Kılıçdaroğlu'nun adaylık derdi yok, hırslı birini de düşünmüyor
CHP lideri Kılıçdaroğlu ile sohbetini yazan Fatih Altaylı, "Aday olmak gibi bir derdi yok. Hedefi cumhurbaşkanlığı makamına oturmak olan hırslı birini de düşünmüyor" dedi.

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ağırladığı Teke Tek programı öncesinde yaptıkları sohbeti yazdı.

Altaylı, 'Kim belli değil, kim değil belli' başlıklı yazısında, Kılıçdaroğlu ile en çok CHP'nin cumhurbaşkanı adayının kim ya da kimler olacağı konusu üzerinde durduğunu anlattı. Altaylı, Kılıçdaroğlu'nun ittifaka isim bile önermeyeceğini, hangi partiden olursa olsun, isimlerin de ittifakın kendi içinde yaptığı görüşmelerde ortaya çıkacağını anlattığını yazdı.

Altaylı, bilgiye dayalı olmamakla birlikte aralarındaki konuşmadan edindiği intibayı ise şöyle özetledi:

Kimi aday göstereceklerini anlamadım ama kimleri aday göstermeyeceğini anladım diyebilirim. Öncelikle söyleyeyim, kendisinin aday olmak gibi bir derdi yok. Bence aday falan olmayacak. Bunu açık açık söylemiyor olmasının nedeni ise kendi partisine ve kendi tabanına olan saygısı. Ama aday olmayacak.

Belediye Başkanlarını aday göstermezken, kafasında sorun olarak gördüğü mesele İstanbul ve Ankara belediyelerini kaybetmek değil. Aday profilini çizerken, "Cumhurbaşkanlığı makamını ve yetkilerini parlamenter sistemde sağlıklı şekilde kullanacak biri" diye ısrarla altını çizdi.

Yani hedefi Cumhurbaşkanlığı makamına oturmak olan hırslı birini de düşünmüyor. Bu durumda Ekrem İmamoğlu da adaylıktan eleniyor. Zaten muhtemelen İmamoğlu da bunun farkında ve İyi Parti’ye yakın durarak, adaylığının o yönden gelmesini bekliyor gibi.

Mansur Yavaş ile ilgili de kendisi hiçbir şey söylememiş olsa da, zannederim Kürt seçmen duyarlılığı var. Yani "Ya Kürt seçmenden oy alamazsa" tedirginliği.

İttifak ile de aday belirleme masasına seçim tarihi belli olmadan oturmak istemiyor.

Öne Çıkanlar