Altın Koza'da ödül alan Barış Gönenen'den LGBTİ+ karşıtı yürüyüşe tepki

Altın Koza'da ödül alan Barış Gönenen'den LGBTİ+ karşıtı yürüyüşe tepki
Altın Koza Film Festivali'nde 'Çilingir Sofrası' filmindeki performansıyla ödül alan Barış Gönenen, 'Birimiz özgür değilsek hiçbirimiz özgür değiliz' dedi.

Altın Koza Film Festivali'nde 'Çilingir Sofrası' filmindeki performansıyla ödül alan Barış Gönenen, yaptığı konuşmada bugün Saraçhane'de gerçekleşen LGBTİ+ karşıtı yürüyüşe, "Buradan herkesi sistematik olarak LGBTİ+lara karşı yürütülen bu nefret siyasetine karşı ses çıkarmaya davet ediyorum. Birimiz özgür değilsek hiçbirimiz özgür değiliz" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Çukurova Üniversitesi Kongre Salonu’nda düzenlenen 'Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali' ödül töreninde ödüller dağıtıldı. En İyi Erkek Oyuncu Ödülü "Çilingir Sofrası" filmindeki performanslarıyla Ahmet Rıfat Şungar ve Barış Gönenen’e verildi.

Şungar'ın katılmadığı törende ödülleri almak üzere sahneye çıkan Gönenen, konuşmasında bugün Saraçhane'de LGBTİ+ları hedef alarak gerçekleştirilen yürüyüşe tepki gösterdi.

Gönenen, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye’de bir eylem var. Bir nefret eylemi. Buradan herkesi sistematik olarak LGBTİ+’lara karşı yürütülen bu nefret siyasetine karşı ses çıkarmaya davet ediyorum. Birimiz özgür değilsek hiçbirimiz özgür değiliz"

Öne Çıkanlar