Altın Küre jürisine Türkiye'den iki isim: Selin Gürel ve Janet Barış

Altın Küre jürisine Türkiye'den iki isim: Selin Gürel ve Janet Barış
Türkiye'den iki isim; film eleştirmenleri Selin Gürel ve Janet Barış, 80. Altın Küre Ödülleri’nde film kategorisinde oy kullanacak.

Hollywood Yabancı Basın Birliği (HPFA), tarihinde ilk kez Altın Küre Ödülleri’nde oy kullanacak basın mensupları listesini genişletiyor.

Diken'de yer alan habere göre geçen yıllarda üye listesinde çeşitlilik kaygısı gütmeyen ve bu sebeple yoğun eleştirilerin hedefi olan HPFA, 2023 ödülleri için oy veren listesine tüm dünyadan seçtiği 103 bağımsız gazeteci ve eğlence sektörü profesyonelini de ekledi.

HPFA üyesi olmayan bu gruptaki basın mensuplarının seçimleri, Altın Küre Ödülleri’ndeki değişim rüzgarının en büyük dayanağı olacak.  

Temmuzda FIPRESCI (Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu) aracılığıyla başvuru toplayan HPFA’nın yeni oy veren listesinde Türkiye’den de iki isim var. SİYAD üyesi film eleştirmenleri Selin Gürel ve Janet Barış, 80. Altın Küre Ödülleri’nde film kategorisinde oy kullanacak. 80. Altın Küre Ödülleri, Ocak 2023’te sahiplerini bulacak.

Öne Çıkanlar