Amedspor Başkanı Karakaş: Arda Turan ya da Volkan Demirel men mi edilmişti?

Amedspor Başkanı Karakaş: Arda Turan ya da Volkan Demirel men mi edilmişti?
Mansur Çalar'ın futboldan ömür boyu men edilmesini değerlendiren Karakaş, 'Söz konusu yaraları futbolcumuzun yaptığına dair delil yok. Hakem heyetinin raporunda da gözlemcinin de yok' dedi.

Sakaryaspor maçında rakip takım oyuncularını elindeki kesici aletle yaralamakla suçlanan Amedsporlu Mansur Çalar, futbol müsabakalarından ömür boyu men edildi. Kulüp Başkanı Ali Karakaş Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK)‘nun kararını değerlendirdi.

Yeni Yaşam gazetesinden Emre Caka'ya konuşan Ali Karakaş, verilen cezanın ne vicdanda ne de spor dünyasında kabul edilir tarafının olmadığını belirterek şunlatı söyledi: Söz konusu yaraların bizim futbolcunun yaptığına dair delil yok. Kim bizim oyuncunun yaptığını ispat edebilir? Neye göre bu ceza veriliyor. Hakem heyetinin raporunda böyle bir durum yok, gözlemcinin de yok… Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tamamen hukuksuz bir yargılamada bulundu. Kaldı ki rakip takım oyuncuda görülen yaralar çok net tırnak izidir ve bu yaraların dahi Mansur’a ait olduğu kesin değildir. TFF’nin verdiği tamamen taraflı bir bakış açısıdır. Arda Turan bir futbolcu, adama saldırdı bundan futbolcu men mi edildi? Volkan Demirel gazeteciye saldırdı men mi edildi? Neden Amedspor’a olunca böyle kararlar çıkıyor? Çünkü cevabı çok net TFF varolan siyasi konjonktüre göre biçim alıyor. Siyasilerin tutumu bölgeye, kente nasıl oluyorsa TFF’de o cephede menzil alıyor" ifadelerini kullandı.

‘ÇEKİLMEYİ KONUŞMADIK'

Kulüp olarak karara karşı ligden çekilme fikrini henüz değerlendirmediklerini vurgulayan Karakaş, "Çekilme gibi bir şey konuşmadık henüz, konu daha sıcak. Ama siz bir spor yapıyorsunuz... Spor yapma da, spor yapmanın gereklilikleri yerinde değilse orada olmayı da gerektirecek bir durum olmayabilir. Bunu tabii ki konuşmadık henüz çok sıcak ama olmayacak ya da olacak diyemeyiz." dedi. 

TARAFTARLAR PROTESTO ETTİ

Öte yandan Amedspor taraftarı da kararı protesto etti. Diyarbakır'da konvoyla tur atan taraftarlar, korna çaldı. Daha sonra Yenişehir ilçesi Ofis semtinde bir araya gelen taraftarlar burada meşaleler yaktı ve "Mansur Çalar Onurumuzdur", "Amed uyuma takımına sahip çık" sloganları attı. Protesto eylemi sırasında caddeden geçen araçlar korna çalarak eyleme destek verdi. (HABER MERKEZİ/MEZOPOTAMYA AJANSI) 

Öne Çıkanlar