Amma yanılmışsınız!

Amma yanılmışsınız!
'Ha bir de tersinden yanılanlar var: Ona küfrederek yola çıkıp şu ya da bu nedenle 'yanılmışız' diyerek koltuğunun altına girenler: Devlet Bahçeli, Süleyman Soylu, Doğu Perinçek gibiler…'

Can DÜNDAR


ARTI GERÇEK - Ahmet Davutoğlu son videosunda, "Onlarda insani bir öz olduğunu zannettim, yanılmışım" diyor.. "Onlar" dediği, başta Erdoğan olmak üzere AKP’deki eski yol arkadaşları…

Oysa iyi biliyoruz ki, sistemin tüm denetim mekanizmalarını, yasamayı, yargıyı, medyayı yıkarsanız, demokrasiyi lağvedip yerine tek adam rejimi kurarsanız, ülkenin geleceğini o tek adamın insani özüne bırakırsınız. O öz yoksa da, sadece partiyi değil, ülkeyi de kaybedersiniz. Davutoğlu, şimdi yakındığı o tek adam rejiminin mimarlarından biri… "Niye o zaman karşı çıkmadın" sorusuna, "Parti bölünür, Türkiye krize girerdi" diye cevap veriyor. Parti bölünmedi çok şükür; ama sonunda Türkiye krize girip battı.

Ne var ki hepimizin bildiği gibi, Erdoğan’da yanılan sadece Davutoğlu değil. Son 30 yılda günden güne büyüyen koca bir yanılmışlar ordusu var karşımızda… Erdoğan’a kapılar açan Necmettin Erbakan’dan başlayın, koltuğunu ona bırakan Abdullah Güle kadar… Yıllarca işbirliği yaptığı Fethullah Gülen’den tutun, onunla yola çıkan hemen hemen tüm AKP kurucularına kadar… Neredeyse hepsi bugün "Yanılmışız" şarkısı söylüyor. Halen muhalefetteki iki partiden birinin başkanı Erdoğan’ın eski Başbakan’ı; diğeri, Erdoğan’ın eski Başbakan Yardımcısı… Yanılmışlar. Tabii bu listeye Erdoğan’ı demokrat sananları, onunla barış yapılabilir zannedenleri de eklemek lazım.

Ha bir de tersinden yanılanlar var: Ona küfrederek yola çıkıp şu ya da bu nedenle "yanılmışız" diyerek koltuğunun altına girenler: Devlet Bahçeli, Süleyman Soylu, Doğu Perinçek gibiler…

Bahsettiklerimin tümü yılların politikacısı… Niye yanıldılar ki bu kadar? Nasıl oldu da daha en başında sokaktaki insanın gördüğü gerçeği göremediler? Erdoğan daha yola çıkarken, "Ben demokrasiyi, iktidarı gaspetmek için kullanacağım" dediği halde niye inanmadılar?

Ben "çıkar meselesi" dışında bir cevap bulamıyorum.

Peki bu insanlar onun hakkında yanıldı da, Erdoğan yanılmıyor mu? Fetullah Gülen’de, "Kandırıldık" demedi mi? Zarrap’ta, Barzani’de, Obama’da, Avrupa Birliği’nde yanıldığını söylemedi mi?

Neredeyse yüzde 70’ini yanılmışların oluşturduğu bir siyasi heyetle karşı karşıyayız. Bir de bizden onlara güvenip oy vermemizi bekliyorlar.

Siz siz olun, aman yanılmayın! Yanılmayanlardan şaşmayın.

 

Öne Çıkanlar