Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı: 7 HDP'li vekil hakkında fezleke düzenlenecek

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı: 7 HDP'li vekil hakkında fezleke düzenlenecek
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı: 7 HDP'li vekil hakkında fezleke düzenleneceğini açıkladı.

'Kobane operesyonu'nu başlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, milletvekilleri hakkında fezleke düzenleneceğini açıkladı.

Savcılıktan yapılan açıklamada,"Olay tarihlerinde Halkların Demokratik Partisi MYK üyesi olan ve hâlen Halkların Demokratik Partisi milletvekili oldukları anlaşılan 7 kişi hakkında, Anayasa’nın 83. Maddesi gereğince aynı soruşturma kapsamında milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması talebiyle Fezleke düzenlenecektir" ifadeleri kullanıldı.

HDP milletvekilleri Saruhan Oluç, Meral Danış Beştaş, Garo Paylan, Hüda Kaya, Sezai Temelli ve Serpil Kemalbay 2014'te HDP MYK içerisinde yer alan isimler arasındaydı.

Açıklamanın devamı şu şekilde:

"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör Suçları Soruşturma Bürosunca başlatılan soruşturma kapsamında Ankara merkezli 7 ilde, 25.09.2020 tarihinden geçerli olmak üzere (82) şüphelinin gözaltına alınmasına karar verilmiş, (20) şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır.

‘7 HDP’li vekil hakkında fezleke hazırlanacak’
"Yakalanamayan (61) şüphelinin bir kısmının PKK/KCK'nin dağ kadrosunda yer aldıkları bir kısmının da yurt dışında olduğu tespit edilmiştir. Bu şüpheliler yönünden Cumhuriyet Başsavcılığımızca tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkarılması talebinde bulunulacaktır. Yurt içinde olduğu anlaşılan (1) şüphelinin de yakalanması çalışmalarına devam ediliyor. 

"Olay tarihlerinde Halkların Demokratik Partisi MYK üyesi olan ve hâlen Halkların Demokratik Partisi milletvekili oldukları anlaşılan (7) kişi hakkında, Anayasa’nın 83. Maddesi gereğince aynı soruşturma kapsamında milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması talebiyle Fezleke düzenlenecektir. Ayrıca olay tarihlerinde Halkların Demokratik Partisi MYK üyesi olup da hâlen başka suçlardan tutuklu / hükümlü olarak kapalı ceza infaz kurumunda bulunan (4) şüpheli hakkında da soruşturma işlemlerine devam ediliyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar