Arınç'tan istifa sinyali: Erdoğan'la görüşmeyi bekliyorum

Arınç'tan istifa sinyali: Erdoğan'la görüşmeyi bekliyorum
'Benim yapacak daha çok işim var. Ama öyle bir noktaya gelir ki bazen, orada kalmaktansa gitmek daha yerinde olur.'

Bülent Arınç, "Dünkü konuşma beni çok rencide etti. Cumhurbaşkanı ile bizzat görüşmeyi bekliyorum. Kendisinden dinledikten sonra, 'Buyurun istifa mektubumu' diyebilirim" şeklinde konuştu.

Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın tahliye edilmesi gerektiğini söyleyen Bülent Arınç, Posta gazetesinden Murat Çelik’e açıklamalarda bulundu. Arınç, henüz istifa etmediğini ve Erdoğan’la bizzat görüşeceğini söyledi.

ALBAYRAK GÖNDERMESİ

Arınç’ın açıklamaları şöyle:

"Ben duygusal bir insanım. Dünkü konuşma beni çok rencide etti. Sayın Cumhurbaşkanı çok ağır bir konuşma yaptı. İstifa ettiğim yönünde bazı söylentiler çıkmış ama şu an için bu doğru değil. Ben başkaları gibi Twitter’dan, Instagram’dan istifa etmem. Oluşan durumla ilgili Sayın Cumhurbaşkanı ile bizzat görüşmeyi bekliyorum. Sn. Cumhurbaşkanı bugün İstanbul’daymış. Programı yoğun. Dolayısıyla bugün görüşemedim. Sanırım yarın Ankara’da olacak ve görüşebiliriz diye düşünüyorum. Kendisiyle görüştükten sonra gereken neyse onu yapacağım. Gelişen şartlar altında o konuşmayı yapmaya neden ihtiyaç duyduğunu kendisinden dinlemek isterim. Kendisinden dinledikten sonra, 'O konuşmanın muhatabı bendim. Bu durumda buyurun istifa mektubumu' diyebilirim.

'ORADA KALMAKTANSA GİTMEK DAHA YERİNDE OLUR'

Benim üzerimden hem Sayın Cumhurbaşkanımız’ın hem de Yüksek İstişare Kurulu’nun (YİK) yıpratılmasına izin vermem. Bana yakışmaz. Daha önce de bazı açıklamalarım üzerine "Bunları söyleyen birinin YİK’te ne işi var" türünden yorumlar yapanlar oldu. Oysa benim yapacak daha çok işim var. Ama öyle bir noktaya gelir ki bazen, orada kalmaktansa gitmek daha yerinde olur."

'PARTİDEN NEDEN İSTİFA EDEYİM?'

Arınç, "Görünen o ki Cumhurbaşkanı ile görüşmeniz istifanızla sonuçlanacak. Peki sadece Cumhurbaşkanlığı YİK üyeliğinden mi ayrılacaksınız, yoksa AK Parti’den de istifanız söz konusu mu? sorusuna ise, "Elbette sadece YİK’ten. Partiden neden istifa edeyim" şeklinde yanıt verdi.

NE OLMUŞTU?

Bülent Arınç, katıldığı bir televizyon porgramında HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ve iş insanı Osman Kavala'nın tahliye edilmesi gerektiğini belirterek şöyle konuşmuştu:

"Demirtaş 3-4 yıldır tutuklu. Tutukluluk cezaya dönüşmemeli. Demirtaş ile bizim 1-2 görüşmemiz oldu. Cezaevlerinde isyanlar, açlık grevleri olmuştu. Selahattin Demirtaş’ı anlamak için onun yazdığı kitap var Devran isminde. Lütfen alıp onu okuyun. Ben Corona süreci içinde bunu okudum. Belki Selahattin Demirtaş hakkındaki kanaatinizi değiştirmeyeceksiniz ama Kürtler ve Kürtlerin yaşadığı travmalar üzerine değişimler olacak. Yargıçlar özgürlükçü düşünsünler.

Osman Kavala 2017’den beri 3 buçuk yıldan beri tutuklu. Hemen hemen her olayla ilgili iddianameleri getiriyorlar. Ben de bunu okudum. Halen tutuklu kalmasına hayret ediyorum. 30 yıllık ceza avukatıyım. Bu iddianameleri okuduğumda çocuk bile yazmaz bu iddianameleri dedim."

Erdoğan, Arınç'ın söz konusu açıklamalarına, "Kavala'larla hiçbir zaman bir arada olamayız" şeklinde yanıt vermiş ve şöyle demişti:

"Yasin Börü'lerimizin ölümüne neden olanlar, Kobani katliamının failleri, Tayyip Erdoğan ve dava arkadaşları tarafından asla savunulamaz. Bizim ne dediğimiz, nerede durduğumuz, nereye gittiğimiz bellidir ve istikametimizde en küçük bir değişiklik yoktur. Gezi olaylarının finansörü olanlarla, Kavala'larla hiçbir zaman bir arada olamayız" vurgusu yaptı.

    

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar