Asıl hedef Kılıçdaroğlu

Asıl hedef Kılıçdaroğlu
CHP liderinin, Adalet Yürüyüşü’nde gösterdiği kararlı tavrı yeniden ortaya koyması, aynı toplumsal direnişi örgütlemesi şart… Yoksa sıra, kendisine ve partisine geliyor.

Can DÜNDAR


ARTI GERÇEK - MİT TIRları dosyası, kabardıkça kabarıyor. Dün MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, uzun zamandır tahmin edilen niyetin adını koydu: "Enis Berberoğlu hadisesinde asıl yargılanması gereken kişi, Kemal Kılıçdaroğlu’dur" dedi.

Akçay, Kılıçdaroğlu’nun Zaman Gazetesi’nden aldığı MİT TIR’ları görüntülerini Berberoğlu aracılığıyla Cumhuriyet’e ulaştırdığını, yani kuryelik yaptığını iddia ediyor. Tabii ki kanıtı, tanığı yok. TIR’ların, kime, ne taşıdığıyla, bunun yasal olup olmadığıyla da ilgilenmiyor. Onu ilgilendiren, muhaliflere yönelik tutuklama kampanyasının CHP liderine kadar tırmanması, böylece Erdoğan’ın liderliğinin kalıcı kılınması…

Daha 5 yıl önce MHP, "Erdoğan’ı vatana ihanetten yargılayacağız" diyordu. 5 yıl içinde ne olup da MHP’nin keskin bir dönüşle, Erdoğan’ın değil, Kılıçdaroğlu’nun yargılanması gerektiğini söylemeye başladığı, merak ve tartışma konusu…

Ancak şimdi daha önemli olan, belli ki iktidar partisinin dileğini seslendiren MHP’nin bu çıkışına, CHP’nin nasıl karşılık vereceği… 3 yıl önce Berberoğlu 25 yıl hapis cezası alıp tutuklandığında CHP lideri Adalet Yürüyüşü’nü başlatmış, tüm muhalefeti aynı hedefte buluşturmayı başarmıştı. Berberoğlu dosyası hala açık; dahası Adliye’de bir infaz heyeti, Anayasa Mahkemesi kararını çöpe atıp onu yeniden hapsetmenin yolunu arıyor; MHP, açıkça Kılıçdaroğlu’nu hedef gösteriyor; ancak CHP’den güçlü bir ses yükselmiyor.

Bunun birkaç nedeni olabilir:

Belki iktidarla polemiğe girmeme kararlılığı…

Belki gerginliğin AKP’ye yaradığı inancı…

Belki de Anayasa Mahkemesi’ne baskı yapmama tavrı…

Gerekçesi ne olursa olsun, CHP’nin temkinli tavrının iktidarı cesaretlendirdiği ve "Berberoğlu tamam, sıra Kılıçdaroğlu’nda" deme cüreti verdiği görülüyor. CHP liderinin, Adalet Yürüyüşü’nde gösterdiği kararlı tavrı yeniden ortaya koyması, aynı toplumsal direnişi örgütlemesi şart… Yoksa sıra, kendisine ve partisine geliyor.

 

Öne Çıkanlar