Aşısızlar maçlara giremedi

Aşısızlar maçlara giremedi
İstanbul’da HES kodu tamamlanmış kişilere ait Passolig kartıyla maça girmeye çalışan 89 kişi yakalandı. Kart sahipleri de gözaltına alındı.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF), koronavirüs tedbirleri kapsamında aşısızların statlara giremeyeceğini açıklamasından sonra statlardaki güvenlik önlemleri artırıldı. İstanbul Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü ekipleri tedbirleri en üst seviyeye çıkarttı. Passolig kartları özellikle takibe alındı.

Turnikeye kartı okutan kişinin bilgileri polislerin bilgisayar ekranına yansıtıldı. Kartı okutan kişi ile karttaki kişinin fotoğrafları karşılaştırıldı. Fotoğraf karşılaştırmasıyla, 89 kişi başkalarına ait Passolig kartlarıyla stada girmek isterken yakalandı. Kartların sahipleri de evlerinde gözaltına alındı. Hem kartı kullanana hem de kart sahibine idari işlem yapıldı.

SANALDA DA TAKİPTE

Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü ekipleri ayrıca maçlarla ilgili yayın organlarında çıkan haberlerin yanı sıra sosyal medya hesaplarını da yakından takip ediyor. Sanal devriyeler, maçlarla ilgili paylaşım yapan yaklaşık 2 bin hesabı anlık izliyor. Yasa kapsamına giren bir paylaşım yapıldığında da hemen müdahale edilerek gözaltı yapılıyor ve haklarında adli işlem başlatılıyor.

Geçtiğimiz yıl sosyal medya paylaşımları nedeniyle 235 kişi gözaltına alınmış ve haklarında işlem yapılmıştı. Geçtiğimiz yıllarda haklarında adli işlem yapılan 900 kişi ise halen yasaklı.

Öne Çıkanlar