Avrupa Süper Ligi, UEFA ve FIFA yetkilileri görüşmek istiyor

Avrupa Süper Ligi, UEFA ve FIFA yetkilileri görüşmek istiyor
Kurulduğunu açıklamasıyla birlikte futbolda büyük bir tartışma yaratan Avrupa Süper Ligi, ortak bir noktada buluşabilmek için UEFA ve FIFA ile görüşme yapmak istiyor.

Pazar gecesi resmi olarak duyurulan ve 12 büyük takımın yer alacağı Avrupa Süper Ligi, futbol kamuoyunda tepkilere neden oldu. Dünyanın dört bir yanından eski oyuncular, taraftar grupları ve çok sayıda futbol kurumu; UEFA Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan rakip olacak bu ligi ağır bir şekilde eleştirdi. Öte yandan Avrupa Süper Ligi, FIFA ve UEFA ile masaya oturmak istiyor.

Avrupa Süper Ligi Şirketi, FIFA Başkanı Gianni Infantino ve UEFA Başkanı Aleksander Ceferin’e yazılan bir mektupta örgütlerini korumak için yasal adım attıklarını belirtti ve aynı zamanda FIFA ve UEFA ile konuşma çağrısında bulundu.
Mektupta; Sizi, yarışmanın ayrıntılarını ve bunun futbol ekosistemine en iyi şekilde nasıl yerleştirilebileceği konusunda bizimle acil bir tartışmaya katılmaya davet ediyoruz. ifadesine yer verildi. 

UEFA ve FIFA, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne rakip bir rekabet yaratma hamlesine karşı çıktı ve kulüpleri ve oyuncuları ise cezalandırmakla tehdit etti.

Davetiyede ayrılıkçı bir proje olmaktansa UEFA’nın mevcut kulüp müsabakalarıyla birlikte çalışmak istediğini dile getiriyor.

Eurosport'un haberine göre mektupta, UEFA’nın Şampiyonlar Ligi veya Avrupa Ligi’ni değiştirmeye değil, bu turnuvalarda rekabet etmeye ve bu turnuvaların yanında var olmaya çalışıyoruz denildi.
Ayrıca futbol ekosisteminde rekabetin nasıl sağlanabileceği konusunda işbirliğinizi ve desteğinizi arıyoruz ve bu amacı gerçekleştirmek için bizimle çalışmanızı temenni ediyoruz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar