Ayşe Öğretmen: Peki ben neden tutuklandım?

Ayşe Öğretmen: Peki ben neden tutuklandım?
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya cevaben sarfettiği, 'Bana tutuklama siparişi vermeyin' sözlerine tepki gösterdi, kendi durumunu hatırlattı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya cevaben sarfettiği, "Bana tutuklama siparişi vermeyin. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Burada kanunlar, kurallar, usuller işler; hukuk işler" sözleri üzerine öğretmen Ayşe Çelik kendisinin neden tutuklandığını sordu.

Beyaz Show'a telefonla bağlanıp barış çağrısı yaparak "Çocuklar ölmesin" dediği için tutuklanan Ayşe Çelik Twitter hesabından Bakan Abdulhamit Gül'e tepki gösterdi.

Ayşe Çelik, "Peki; Ben neden "çocuklar ölmesin" dediğim için 6 aylık ağzı süt kokan bebeğim ile 2 defa cezaevine girdim?" diye yazdı.

Ayşe Çelik, 8 Ocak 2016 tarihindeki Beyaz Show programında, "Çocuklar ölmesin" dediği için ‘terör örgütü propagandası yaptığı’ gerekçesiyle bir yıl üç ay hapis cezasına çarptırıldı. İlk altı aylık ertelemenin ardından çocuğu dünyaya gelen Ayşe öğretmen bebeğiyle cezaevine girdi. Cezası ertelenen Çelik daha sonra infazın kalan kısmı için yeniden cezaevine konuldu. Anayasa Mahkemesi, cezaevinde bulunan öğretmen Ayşe Çelik için hak ihlali kararı verdi ve 5 bin 500 lira manevi tazminat ödenmesini kararlaştırdı. Bunun üzerine Çelik tahliye edildi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar