Azizoğlu Konağı'nda polislerin yarattığı tahribat gün yüzüne çıktı: Yıkılan duvarlar, ırkçı yazılamalar

Azizoğlu Konağı'nda polislerin yarattığı tahribat gün yüzüne çıktı: Yıkılan duvarlar, ırkçı yazılamalar
Tarihi 19'uncu yüzyıla dayanan ve sokağa çıkma yasağı sırasında karargaha çevrilen Azizoğlu Konağı'nda duvarların yıkıldığı ve ırkçı yazılamalar yapıldığı görüldü.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde Mescit Mahallesi Azizoğulları Caddesi üzerinde bulunan ve tarihi 19’uncu yüzyıla dayanan tarihi Azizoğlu Konağı, Kasım 2015’te ilan edilen sokağa çıkma yasakları sırasında Polis Özel Harekatı (PÖH) tarafından karargaha çevrilmişti. 6 yıl sonra boşaltılan tarihi konakta, polislerin yarattığı tahribat gün yüzüne çıktı. 
 
IRKÇI YAZILAMALAR 
 
İki katlı konağın pencere ve kapılarının söküldüğü, duvarlarına boydan boya ırkçı yazılamalar yapıldığı görüldü. Ayrıca konağın iç kısmında da bazı duvarların yıkıldığı ortaya çıktı. Kazıların yapıldığı odalarda, polislerin kendilerine siper ettiği kum torbaları hala pencere önlerinde olması dikkat çekti. 
 
Kullanılamaz hale getirilen tarihi konağın hemen yanında bulunan ve yine Azizoğlu ailesine ait diğer tarihi yapılar da sokağa çıkma yasaklarında polisler tarafından tahrip edilmişti. Bu yapılarda define arayan ve aralarında İlçe Emniyet Müdürü Ömer Öztürk ile 4 polisinde olduğu 10 kişi tutuklanmıştı. (MA)
 

Öne Çıkanlar