Bakan Dönmez duyurdu: Doğalgaz ticaret anlaşması yapıldı

Bakan Dönmez duyurdu: Doğalgaz ticaret anlaşması yapıldı
Azerbaycan ile 2024 sonuna kadar geçerli ve Bakü-Tiflis-Erzurum Hattı’ndan gelecek 11 milyar metreküplük ilave doğalgaz ticaret anlaşması yapıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Azerbaycan'dan 2024 yılı sonuna kadar 11 milyar metreküplük doğalgaz alımı için anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Dönmez, "Azerbaycan ile 2024 sonuna kadar geçerli ve Bakü-Tiflis-Erzurum Hattı’ndan gelecek 11 milyar metreküplük ilave doğalgaz ticaret anlaşması yapıldı. BOTAŞ'ın doğalgaz alım fiyatı uluslararası piyasadaki mevcut göstergelerle uyumlu ve 1300 doların altında" dedi.

Dönmez, "Kış yaklaşırken artması muhtemel doğal gaz talebinin karşılanması için sürdürülen görüşmeler olumlu ilerliyor. Nitekim gaz tedarik ettiğimiz ülkelerin yöneticileri de Türkiye’ye sevk edilen gazın artacağını beyan etti. Bu kapsamda, Azerbaycan ile 2024 sonuna kadar geçerli olacak ve Bakü-Tiflis-Erzurum Hattı’ndan gelecek 11 milyar metreküplük ilave doğal gaz ticaret anlaşması yapılmıştır." ifadelerini kullandı.

AKŞENER'İN BOTAŞ İDDİASINA YANIT

BirGün'de yer alan habere göre Bakan Dönmez, Türkiye Petrolleri ve BOTAŞ'ın satılacağı iddialarının "mesnetsiz ve gerçek dışı" olduğunu belirterek "Ne Türkiye Petrollerinin ne de BOTAŞ’ın satılması kesinlikle söz konusu değildir. Böyle bir gündem hiçbir zaman olmadı. Hem Türkiye Petrolleri hem de BOTAŞ bugün Türkiye’nin enerji arz güvenliğinde kilit bir rol oynuyor." değerlendirmesinde bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye Petrolleri ve BOTAŞ'ın satışı iddialarını bu haftaki grup toplantısında dile getirmişti.

Öne Çıkanlar