Ticaret Bakanı kendi şirketine 'müşteri' olduğunu kabul etti, CHP 'istifa edin' dedi

Ticaret Bakanı kendi şirketine 'müşteri' olduğunu kabul etti, CHP 'istifa edin' dedi
Ticaret Bakanlığı, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve eşinin şirketinden dezenfektan alındığını doğruladı: Piyasa fiyatının altında

Ticaret Bakanlığı, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve  eşi Hasan Pekcan'a ait Nanoksia Biyoteknoloji firmasından 9 milyon liralık dezenfektan alındığın iddialarını doğruladı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Piyasa fiyatlarından oldukça aşağıda, usulüne uygun bir biçimde gerçekleştirildi" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, "Nitekim pandemi döneminde, Bakanlığımızca KDV hariç toplam 6.556.816,78 TL tutarında salgınla mücadeleye ilişkin maske, alkol bazlı dezenfektan, siperlik, eldiven gibi ürün tedariki yapılmışken, KDV Hariç 507.880 TL’lik dezenfektan Nanoksia Biyoteknoloji firmasından ilgili mevzuatın emredici hükümleri çerçevesinde gerekli tüm ürün/fiyat araştırmaları yapılarak, piyasa fiyatlarından oldukça aşağıda, usulüne uygun bir biçimde gerçekleştirilmiştir." ifadelerine yer verildi. Bakanlık açıklamasına göre, tartışma yaratan alım ihale açılmadan yapıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, konuya ilişkin, "Beşinci günün sonunda itiraf ettirdik, ama yetmez istifasını da bekliyoruz" dedi.

ANKA Haber Ajansı'nın sorularını Muğla’dan yanıtlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, bakanlık açıklamasını tatmin edici bulmadığını belirterek şunları söyledi:

"Bu sabah Fethiye ziyaretinde tekrar sordum. Sayın Bakan 5 gündür cevap vermiyor. Az önce bir açıklama yapmış açıklama için teşekkürler. 5 gün boyunca düşünmüş taşınmış, sağına soluna sormuş, birilerine danışmış, ‘ya ben bu işte ne söylesem’ diye düşünmüş. En son bir bahane bulmuş kendine göre. Diyor ki Sayın Bakan, ‘evet eşimin firmasından aldım, ama ucuz olduğu için aldım’ diyor. Şener Şen'in filminde diyor ya ‘hele bir sorun niye yaptım diye’... Sayın Bakan da ‘hele bir sorun niye aldım’ diyor. Çünkü ucuzdu diyor. Sayın Bakan ucuz pahalı bırak bunu. Bir bakan kendine ve eşine ait şirketten kendine malzeme almaz. Bunun hiçbir açıklaması yoktur. Sayın Bakan itiraf ediyor ‘aldım’ diyor. Ucuzmuş da almış. Kendi şirketinde kendi bakanlığına bir kuruşluk bir mal alsa bile bu hatadır, yanlıştır, etik değildir. Bunu yapan biri demokratik bir ülkede o koltukta oturamaz. İstifa etmelidir."

NE OLMUŞTU?

ODA TV'den Can Özçelik'in haberinde Ruhsar ve Hasan Pekcan'ın ortak olduğu Nanoksia Biyoteknoloji ve Karon Mühendislik firmalarının bakanlık bünyesindeki kurumlara toplam 9 milyon TL'lik dezenfektan sattığı belgeleri yayınlamıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar