Batman'da günlük vaka sayısı 200'ü buldu: Önlemler yetersiz

Batman'da günlük vaka sayısı 200'ü buldu: Önlemler yetersiz
Batman’da günlük yapılan 500 testin yarısının pozitif çıktığı belirtiliyor.

AKP iktidarının uzmanların uyarılarına rağmen 1 Haziran'da başlattığı "normalleşme" süreci sonrasındaki vaka artışı devam ediyor. Batman'da günlük yapılan 500 testin yarısının pozitif çıktığı belirtiliyor.

MA’dan Metin Yoksu’ya bilgi veren Batman Tabip Odası Başkanı Selahattin Oğuz, 1 Haziran öncesi pozitif vakaların 670 civarında olduğunu, ancak 1 Haziran sonrası günlük vakaların 200’leri bulduğunu söyledi. Bu süreci yönetenlerin vaka artışları karşısında suskun kaldıklarını belirten Oğuz, "Süreci yönetenlerin toplumun karşısına geçerek verileri paylaşmaları gerekiyor. Doğru verileri sunulacak ki toplum da bireysel tedbirleri ona göre almalıdır" dedi.

DURUM VAHİM

Oğuz, sağlıkçı arkadaşlarından aldıkları bilgilere göre pandemi hastaneleri ve Bölge Devlet Hastanesi’nde servislerin ve yoğun bakımların tamamına yakınının dolduğunu ifade ederken yeni hasta kabullerinin, hastalar taburcu edildiği zaman yapılabildiğini söyledi:

"Hekimlerden aldığımız bilgilere göre, temaslı dahil olmak üzere sağlık emekçileri 10 bin kişi ile 2 bini aşan aktif vaka takibini yapıyor. Durumun bu derece vahim olduğunu düşündüğümüzde yerel amirler kamuoyunu daha şeffaf bilgiler ile aydınlatmalı ve buna yönelik önlemler alınması sağlanmalıdır"

SAĞLIK EMEKÇİLERİ KORUNMUYOR

Kentte bugüne kadar 200’ü aşkın sağlık emekçisinin korona testinin pozitif çıktığını paylaşan Oğuz, sağlık emekçilerine düzenli test yapılmadığını kaydetti.

Oğuz, sağlık emekçilerinin istifa etmeye başladığını belirterek, gerekli koruyucu tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı.

1 Haziran sonrasındaki vaka artışına değinen Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Batman Şube Eşbaşkanı Deniz Topkan ise, Kentte alınan önlemlerin yetersiz olduğunu kaydetti.

'SAĞLIK EMEKÇİLERİ VE STK'LER SÜRECE DAHİL EDİLMELİ'

Topkan, alınması gereken önlemleri şöyle sıraladı:

"Test sayıları artırılmalı, izolasyonlar yoğunlaşmalıdır. Organize sanayi bölgesindeki çalışanlar, özellikle 25 bin tekstil işçisi düzenli testten geçirilmelidir. Alışveriş merkezleri ve kalabalık alanlarda mesafeler yeniden düzenlenmeli ve buna göre düzenlemeler yapılmalıdır. Gerekirse 1 Haziran öncesi tedbirlere geri dönüş yapılmalıdır. Testi pozitif çıkan yurttaşlar için sosyal devlet anlayışı devreye sokulmalıdır. Ve sürece uygun şekilde pandemi kurullarına sağlık emekçileri ve STK’ler dahil edilmelidir."

Öne Çıkanlar