Bekçiler darp etti, polisler arkalarını döndü, savcı da tutuklamak istedi

Bekçiler darp etti, polisler arkalarını döndü, savcı da tutuklamak istedi
'Karakol amiri ve diğer polisler yardım istememe rağmen hiçbir şey yapmadı. Arkalarını döndüler'

Bostanlı’da esnaflık yapan Sedat Aşhin, kimlik soran bekçiler tarafından darp edildiğini ve sonrasında sevk edildiği savcılık tarafından tutuklanmak istendiğini belirterek, "Hiçbir suçum yokken şiddete maruz kaldım. Mağdurken sanık oldum" dedi. 
 
İzmir'in Bostanlı ilçesinde esnaflık yapan Sedat Aşhin, önceki gün akşam saatlerinde kendisine kimlik soran bekçiler tarafından darp edildiğini ve sonrasında gözaltına alındığını paylaştı. Kendisini darp eden bekçiler hakkında şikayetçi olacağını söyleyen Aşhin, yaşananları Mezopotamya Ajansı’na (MA) anlattı. 
 
KİMLİK SONRASI DARP
 
Bostanlı’daki marketinden çıkıp sahile doğru yürüdüğü sırada devriye gezen 4 bekçi tarafından kimlik kontrolü için durdurulduğunu kaydeden Aşhin, "O anda yanımda kimliğim yoktu. Bekçilere ‘kimliğim dükkanda kaldı, çok yakın, gidip getireyim’ dedim. Ama bana inanmadılar. ‘Sen dün de bizi görünce kaçtın’ deyip aniden üzerime çullandılar. Gözlerime biber gazı sıktılar. Şiddet uygulayarak, ekip arabasına bindirdiler. Sonrasında Bostanlı Polis Merkez Amirliği’ne götürdüler. Karakola gittiğimizde ancak nefesimi toplayabilmiştim. ‘Ben size ne yaptım, bana neden böyle davranıyorsunuz’ diyerek bağırdım. 4 bekçi yeniden üzerime çullandı, ters kelepçe yaparken şiddet uyguladılar. Karakol amiri ve diğer polisler yardım istememe rağmen hiçbir şey yapmadı. Arkalarını döndüler."
 
MAĞDURKEN SANIK OLDU 
 
Aşhin, sağlık raporu için ikinci defa götürüldüğü hastanede darp raporu aldığını kaydetti. Sonrasında savcılığa çıkarıldığını ve kendisine "kolluk görevini engelleme" suçlaması yöneltildiğini dile getiren Aşhin, tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkemece serbest bırakıldığını söyledi. Aşhin, "Ben suçsuzum. Kimlik yoklamasına ya da görevlerini aksatmaya dair bir yönelimim olmamasına rağmen bana şiddet uyguladılar. Şiddete maruz kaldığım yetmezmiş gibi bir de neredeyse tutuklanıyordum. Mağdurken sanık oldum. Görüyoruz ki bu ülkede yurttaşların can güvenliği bile yok. Daha önce böyle bir şey yaşamadım, şimdi yeniden yaşarım diye kaygılanıyorum. Bu yapılanlar psikolojimi çok bozdu. Bekçiler bir daha kimseye şiddet uygulayamasın diye davamdan vazgeçmeyeceğim" dedi.
 
‘HUKUK DEĞİL, ŞİDDET İŞLİYOR’
 
Aşhin’in avukatı Barış Işık ise, bekçilerin yetkilerini genişleten yasayla birlikte şiddetin arttıracağına dair yapılan uyarıları değinerek, "Ancak bu tartışmalı yasa tüm uyarılara ve yaşanılan şiddet örneklerine rağmen Meclisten geçti. Yeterli eğitim ve bilinç düzeyi olmayan insanlar bekçi yapılarak hukuk işletilmek isteniyor. Ancak hukuk değil, şiddet işliyor. Mahallelerdeki kadın, çocuk, genç, yaşlı herkes güvenlik sorunu yaşıyor. Bu davanın tüm hukuksal süreçlerini başlatacağız. Ama yasanın insan hak ve özgürlükleri kapsayacak şekilde bir an önce yeniden düzenlenmesi gerekiyor" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar