Belediye çalışanı AKP döneminde 1 ayda 6 maaş almış

Belediye çalışanı AKP döneminde 1 ayda 6 maaş almış
Belediyeye itfaiye eri kadrosuyla giren Serkan Ilgaz’ın, 6 üst düzey görevi birden yürüterek, her biri için ayrı maaş aldığı belirlendi.

31 Mart seçimlerinde CHP'ye geçen Bolu Belediyesi'nde, AKP Bolu Kadın Kolları Başkanı Arzu Güler'in çalışmadığı halde belediyeden maaş aldığının ortaya çıkmasının ardından skandal bir olay daha yaşandı. Belediyeye 10 yıl önce itfaiye eri kadrosuyla giren Serkan Ilgaz’ın 6 üst düzey görevi birden yürüterek, her biri için ayrı maaş aldığı belirlendi.

ESKİ BAŞKANIN AKRABASI

Belediye ve bağlı şirketlerdeki incelemeler sürerken, AKP yönetimindeyken 10 yıl önce itfaiye eri kadrosuyla işe alınan Serkan Ilgaz'ın özel kalem müdür vekilliği, insan kaynakları birim sorumluluğu, belediye bünyesindeki "Tabiatın Kalbi Bolu" şirketinin yönetim kurulu üyeliği, iş sağlığı ve güvenliği uzmanlığı, belediye bilişim birim sorumluluğu ve halk ekmek fırın müdür vekilliği görevlerinin hepsini birden yürüttüğü belirlendi. Sözcü’nün aktardığı habere göre Bolu Belediyesi bünyesindeki Tabiatın Kalbi Bolu şirketinden 10 bin lira maaş aldığı belirtilen Serkan Ilgaz'ın, ayrıca 6 ayrı biriminden de ayrı ayrı maaşlar aldığı ortaya çıktı. Eski AKP'li belediye başkanı Alaaddin Yılmaz'ın uzaktan akrabası olduğu öğrenilen Ilgaz, Tanju Özcan'ın talimatıyla 10 yıl önce göreve başladığı itfaiye eri kadrosuna gönderildi.

EŞİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNDE, KARDEŞİ BELEDİYEDE

Eşi Merve Ilgaz da Yazı İşleri Müdürlüğü kadrosunda görünen Serkan Ilgaz'ın, Bolu dışında ikamet eden kız kardeşine de belediyede çalışıyor gibi gösterilip maaş ödendiği iddia edildi. Ilgaz'ın ayrıca Belediye'nin kiralık araçlarından biriyle Düzce'de kaza yaptığı, araçta meydana gelen hasarı ve kaza masraflarını belediyenin kasasından ödettirdiği belirlendi.

NE OLMUŞTU?

15 yıldır AKP tarafından yönetilen Bolu Belediyesi'nin CHP'ye geçmesinin ardından "bankamatik işçi" tartışması çıkmıştı. CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın "AKP kadın kolları başkanı belediye de ama nerede çalıştığını bilmiyorum" açıklamasının ardından BOSES şirketinde çalışmadığı halde aydan aya maaş alan AKP Bolu Kadın Kolları Başkanı Arzu Güler istifa etmek zorunda kalmıştı. Skandalın ortaya çıkmasının ardından Güler, AKP Genel Merkezi'nin talebi üzerine Bolu Kadın Kolları Başkanlığı görevini de bırakmıştı.

 

Öne Çıkanlar