Belediye eş başkanına 5 yılda 40 kez idari para ceza kesildi

Belediye eş başkanına 5 yılda 40 kez idari para ceza kesildi
Yerine kayyım atanan Batman Belediye Eş başkanı Songül Korkmaz'a  son 5 yılda katıldığı eylemler gerekçe gösterilerek 40 kez idari para cezası kesildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü'nün tarafından 2016'dan bu yana kentte yapılmak istenen açıklama, yürüyüş ve mitinglerin neredeyse tamamı Olağanüstü Hal (OHAL), "pandemi" ve "valilik yasağı" gerekçe gösterilerek engelleniyor. Bu süre içerisinde yapılan eylemlere katılan kişilere ise idari para cezaları kesildi. Birçok kişiye bu süreç içerisinde 5, 10 ya da 17 kez para cezası kesildi.

Yerine kayyım atanan Batman Belediye Eşbaşkanı Songül Korkmaz hakkında ise 40 kez idari para cezası kesildi.  Kendisine kesilen ceza miktarının 11 bin 300 TL olduğunu kaydeden Korkmaz, bu cezalardan 13 tanesini ödediğini diğerlerine ise itiraz ettiğini söyledi. 

Yaptığı itirazlar sonucu 3 cezanın geri çekildiğini kaydeden Korkmaz,  cezaların anayasal zeminin bulunmadığını belirterek, "Anayasanın 26’ncı maddesinde ‘Herkes düşünce ve kanaatlerini söz yazı resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir’ diyor. Biz de hükümete eleştirilerimizi demokratik bir biçimde ifade ettiğimiz için bu cezalarla yüz yüze kaldık" dedi. 

MUSA ORHAN PROTESTOSUNA CEZA 

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre kendisine kesilen cezalar arasında İpek Er’e tecavüz eden ve ölümüne neden olan uzman çavuş Musa Orhan’ı ve İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmesine yönelik protestolara katılmak olduğunu belirten Korkmaz, "Bu cezalar iktidarın kadın mücadelesinden ne kadar korktuğunun göstergesidir. Batman’da uzun bir süredir eylem ve etkinlikler izne bağlanıyor ya da yasaklanıyor ama bunlar genelde sadece bizim için geçerli.  Topluma öncülük eden herkese ve özellikle kadın kimliğine karşı bir saldırı hali var. Bu saldırı bazen dava bazen de idari para cezaları ile çoğu kez de fiziki bir şekilde gerçekleşiyor. Kadınların kazanımlarına saldıran iktidar buna karşı alana çıkan, itiraz eden kadın istemiyor. Bundan kaynaklı çok yönlü bir saldırı durumu gelişiyor. Benimle birlikte diğer kadın arkadaşlarımıza da para cezaları kesiliyor" diye ifade etti. 

‘GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ’

Tüm saldırılara karşı geri adım atmayacaklarını kaydeden Korkmaz, kadınlar olarak yaşamın her alanında mücadele edeceklerini söyledi.

Öne Çıkanlar