Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi'ne galibiyetle başladı

Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi'ne galibiyetle başladı
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçında deplasmanda B36 Torshavn'ı 2-0 mağlup etti.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2'nci Ön Eleme Turu ilk karşılaşmasında deplasmanda Faroe Adaları'nın takımı B36 Torshavn'ı 2 - 0 yendi. Torshavn kentindeki Gundadalur Stadı'nda oynanan maçta Siyah-Beyazlı ekibe galibiyeti getiren golleri; 8'inci dakikada Lens ve 26'ncı dakikada Gökhan Gönül attı.

8'inci dakikada Beşiktaş öne geçti. Caner'in sol kanattan yaptığı ortada topu göğsüyle önüne indiren Lens'in sol ayağıyla yaptığı vuruşta top ağlarla buluştu: 0-1.

26'ncı dakikada Lens'in kullandığı köşe vuruşunda topa ön direkte dokunan Gökhan Gönül farkı 2'ye çıkardı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Beşiktaş'ın 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. Maçın ikinci yarısında başka gol olmadı ve Beşiktaş, B36 Torshavn'ı 2-0 mağlup etti.

FAROE ADALARI NEREDE?

Norveç Denizi ile Kuzey Atlantik Denizi arasında yer alan Faroe Adaları, Norveç ile İzlanda’ya hemen hemen eşit mesafede yer alıyor. İskoçya’nın 320 kilometre kuzeybatısındaki adalar, 600 yıldır Danimarka’ya bağlı otonom bir yapı. Yüzölçümü yaklaşık bin 400 kilometrekare olan Faroe Adaları’nın nüfusu Ekim 2017’de yapılan sayıma göre 50 bin 322 kişi. Başkenti Torshavn olan ülkede Faroece konuşuluyor. (DHA)

Öne Çıkanlar