Biden'ın Hazine Bakanlığı'na eski Fed Başkanı Yellen'ı aday göstermesi bekleniyor

Biden'ın Hazine Bakanlığı'na eski Fed Başkanı Yellen'ı aday göstermesi bekleniyor
Joe Biden'ın Fed'in bir önceki Başkanı Janet Yellen'ı bu göreve getirmesi halinde Yellen, 231 yıldır Hazine Bakanlığı görevine getirilen ilk kadın olacak.

ABD Başkanlığına seçilen Joe Biden'ın, Hazine Bakanlığı görevine ABD Merkez Bankası'nın (Fed) önceki Başkanı Janet Yellen'ı aday göstermesi bekleniyor. Yellen, bu göreve seçilmesinin kesinleşmesi durumunda 231 yıldır bu göreve getirilen ilk kadın olacak. Deneyimli bir ekonomist ve işgücü piyasası uzmanı olan Yellen Büyük Buhran'dan bu yana en sert krizden ülkeyi çıkarmaktan sorumlu olacak.

Biden'ın Demokrat destekçileri tarafından teyit edilen bu adımla Hazine'nin odak noktası artan ekonomik eşitsizlikle ve iklim değişikliğiyle mücadele etmek için ilerici çabalara kayacak ve Trump yönetiminin salgın öncesinde vurguladığı vergileri düşürme ve finansal düzenlemeleri gevşeten yaklaşımından uzaklaşacak. 74 yaşındaki Yellen, Biden'a onlarca yıllık ekonomik politika deneyimi getiriyor ve Kongre, uluslararası finans yetkilileri, ilericiler ve iş dünyası tarafından saygı görüyor.

Coronavirus salgınının tahribat yarattığı ekonomiyi canlandırmak için mali harcama musluklarının açılması çağrısında bulunan Yellen, Hazine, Fed ve Beyaz Saray Ekonomi Danışmanları Konseyi'ne başkanlık edecek ilk kişi olacak.

Reuters'ta yer alan habere göre, Biden'ın geçiş ekibinin sözcüsü konuya yönelik açıklama yapmadı. Telefonla ulaşılan Yellen de açıklama yapmadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar