Bilim Kurulu üyesi Prof. Yavuz'dan alkol yasağına tepki

Bilim Kurulu üyesi Prof. Yavuz'dan alkol yasağına tepki
Alkol yasağına gelen tepkiler hızla büyürken sosyal medyada #AlkolümeDokunma etiketi uzun süre gündemdeki yerini korudu.

'Tam kapanma' döneminde alkol satışısının yasaklanmasına tepki gösteren Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, "İnsanların evinde alkol almasında ne sakınca var? Hiçbir şekilde anlamış değilim" dedi.

Covid-19 tedbirleri kapsamında 29 Nisan'dan 17 Mayıs'a kadar devam edecek 'tam kapanma' döneminde, İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinde yer almamasına rağmen alkol satışı yasaklandı.İçişleri Bakanı Soylu, tekel bayilerinin istisna kapsamında olmadığını belirterek, "İstisnada yer almıyor ve kapalı. Bu açıdan hem bir muafiyet yok hem de soru işareti de söz konusu değil" sözleriyle yasak kararını savundu. 

Karara tepki gösteren isimlerden biri de Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz oldu. Habertürk canlı yayınına katılan Prof.Şimşek Yavuz, tüm eleştirilere katıldığını söyledi.

"Hiçbir akılcı tarafı olmayan nasıl bir uygulamadır anlamış değilim" diyen Prof.Şimşek Yavuz, "Bizim amacımız kalabalıkları azaltmak. Kapalı ortamları azaltmak. Barlar, restoranlar kapalı. Bu ortamlarda alkol içilirse sıkıntı olabilir. İnsanların evinde alkol almasında ne sakınca var? Hiçbir şekilde anlamış değilim" dedi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar