Bir gol… Ve tümden değişen hesaplar...

Fenerbahçe beraberlikle ayrılsaydı, Şampiyonlar Ligi ihtimali tehlikeye girecekti. Hatta Emre Belözoğlu tekrar masaya yatırılacaktı.

Fenerbahçe, Ankaragücü deplasmanına  uçağı rötar yapmış takım havasında başladı. Yoklardı sanki sahada ve Ankaragücü idman yapıyordu. Eski futbolcuları Alper Potuk’tan yedikleri gol de kimseyi uyandıramazken, ilerleyen dakikalarda Alper’in Fenerbahçe’den gönderilmesine sebep olan ‘saç baş yolduran’ bonkörlüğü başladı. Bu bonkörlük farkı önlerken, Emre Belözoğlu kimseyi uyandıramadı. 

Ve çare olarak , belki bir futbolcunun o kulüpteki kariyerini etkileyecek hamleyi yaptı, Mert Hakan – Ozan değişikliğine gitti. 
Buradaki soru şu olmalı: Yedekte olduğuna göre Gökhan oynayacak durumdaydı. Sonradan da oyuna girdi. Ozan, son haftaların belki de en formda ismiyken sağbeke tıkılmış başladı. Değişiklik sonrası da golüyle sanki bu sorunun altını çizdi!
Değişiklik ve beraberlik golü sonrası Fenerbahçe oyuna başladı. Ankaragücü erken bulduğu golün kıymetini bilmeyip önce galibiyeti, sonra beraberliği koruma havasına girdi. Bu da onların bu maç için en büyük hataları oldu…
Fenerbahçe ikinci yarıda daha istekli, daha hareketli, daha etkin taraftı. Ama beceriksizlik ve formsuzluk taraftarlarını çıldırtacak noktadaydı…

Erol Bulut zamanında takımın formsuzluğu nedeniyle formda isimlerin de düşüş gösterdiğinin altını çizmiştim. Emre hoca zamanında da bu görüntü yine hissediliyor. Pelkas, attığı gole karşın Valencia, Osayi hatta oyun içinde zaman zaman Szalai form düşüklüğü gösteriyorlar. Halbuki bu isimler takımı sırtlayabilen oyuncular. 

Bir de artık yarışın son haftalarına geldiğini düşünürsek, herkesin form grafiğinin en üst noktada olması lazım. ‘Fenerbahçe Emre Belözoğlu ile kazanma arzusuna daha etkin hissetmeye başladı’ görüşüne katılmıyorum. Evet, herkes gibi onlar da kazanmayı daha çok istiyorlar. Çünkü yarışın sonuna gelindi, bir iddia var!
Ama hala garip seçimler, garip performanslar görüyoruz Fenerbahçe’de…

Değişikliklerle sürekli şans arayan Fenerbahçe, beraberlikle ortada bile duramıyordu. Beraberlik durumunda Galatasaray üste çıkacak, kalan son 2 maç itibarıyla da bu yeri korumaya aday olacaktı. 
Derken İrfancan’ın ortası, Valencia’nın golü, bir anda tüm Fenerbahçelileri Karagümrük ve Göztepe sempatizanı yapıverdi! 
Futbol bu kadar değişim gösteren bir oyun işte…

Fenerbahçe beraberlikle ayrılsaydı, Şampiyonlar Ligi ihtimali tehlikeye girecekti. Hatta Emre Belözoğlu tekrar masaya yatırılacaktı. Ama o gol, hesapları şampiyonluk yönüne çevirdi.
Futbol bu… 2 hafta sonra ne konuşulacak bilinmez ama yarışın heyecanını koruması, ‘yalandan kapanma’ günlerinde bir nebze olsun evlere keyif veriyor…

Eve sığmayanların sesleri ise bir çok stattan ekranlara yansıyor, bunu da anlamak zor. Örneğin Ankaragücü – Fenerbahçe maçında bol tezahürat dinledik. Belki de bu tezahürat Fenerbahçe’yi kamçıladı. Ama konu bu değil… Bu ve diğerleri, nasıl seyircisiz maçlar, birileri bunu anlatmalı! 

Ama derseniz, kim ne anlatıyor... O da doğru!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi