Tatvan'da helikopter düştü: Aralarında Korgeneral Osman Erbaş'ın da olduğu 11 asker yaşamını yitirdi

Tatvan'da helikopter düştü: Aralarında Korgeneral Osman Erbaş'ın da olduğu 11 asker yaşamını yitirdi
Olayda 2 asker ise yaralandı. Hayatını kaybeden askerler arasında 8. Ordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş da var.

Bingöl'den, Bitlis'in Tatvan ilçesine gitmek üzere kalkan Cougar tipi askeri helikopter, Tatvan ilçesindeki Açık Cezaevi yakınlarında düştü. Olayda 11 asker yaşamını yitirdi, 2 asker ise yaralandı.

Olay sonrası kaza bölgesine AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olayda 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş da yaşamını yitirdi.

AKP Elazığ Milletvekili Tolga Ağar, resmi twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bitlis’in Tatvan ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Elazığ 8. Kolordu Komutanımız Korgeneral Osman Erbaş’a ve şehit askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi. 

Ölen askerlerin cenazelerinin Van'a götürüldüğü öğrenildi.

Helikopterin olumsuz hava koşulları nedeniyle düştüğü öne sürülüyor ancak bu konuda yapılmış resmi bir açıklama bulunmuyor.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı olayla ilgili yaptığı ilk açıklamada ölü sayısının 9 olduğunu duyurmuştu ancak bakanlıktan yapılan ikinci ve üçüncü açıklamalarda yaralı 4 askerden 2'sinin daha hayatını kaybettiği belirtildi. Böylece ölü sayısı 11'e yükseldi.

Bakanlığın ilk ilk açıklaması şöyle: "Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere bugün saat 13.55’te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ait Cougar tipi bir helikopter ile saat 14.25’te irtibat kesilmiştir.  

Bölgede İHA, CN-235 uçağı ve bir helikopter ile arama çalışmalarına derhal başlanmıştır.

Arama çalışmaları sonucunda helikopterin kaza kırıma uğradığı tespit edilmiştir.

Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızdan 9’unun şehit olduğu, 4 kahraman silah arkadaşımızın ise yaralandığı belirlenmiştir.

Yaralı personelimizin hastaneye sevk edilmelerine yönelik çalışmalar devam etmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz."

KÖYLÜLER KAZA ANINI ANLATTI

Tatvan'a bağlı Çekmece köyü sakinleri, helikopterin düşüş anını anlattı. Olay sırasında bir motor sesi duyduğunu ancak ne olduğunu anlayamadıklarını belirten Bikeç, AA'ya şöyle konuştu: "Sonra çocuklarımız gelerek helikopterin düştüğünü söyledi. Olay yerine gittiğimizde şehitler vardı. Çok üzgünüm. 4 yaralı vardı. Birinin yanına gittim Helikopterin altındaydı. Ağzı karla dolmuştu. Karı temizleyerek nefes almasını sağladım. İyi olup olmadığını sordum. Ellerimle karı kazarak çıkmasını sağladım. Kendine geldi 'İyiyim' dedi. Sonra kırık olabileceğini söyleyerek kıpırdamamasını istedim."

Daha sonra diğer yaralının yanına gittiğini aktaran Bikeç, "Ceketimi çıkararak üşümemesi için üzerine serdim. Kolu sıkışmıştı. Onu bulunduğu yerden çıkardık. Sonra sağlık ekipleri geldi. İki yaralıyı kendi çabalarımızla kurtardık" dedi.

HULUSİ AKAR BÖLGEYE GİTTİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile birlikte incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitti. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar