Bloomberg açıkladı: Kamu bankalarına 51,5 milyar TL sermaye artışı geliyor

Bloomberg açıkladı: Kamu bankalarına 51,5 milyar TL sermaye artışı geliyor
Bloomberg, TL'deki zayıflamayla bozulan sermaye yapılarını ve kredi kapasitelerini desteklemek için kamu bankalarında sermaye artışı yapılacağını yazdı. Bu son üç yılda üçüncü artış olacak.

ARTI GERÇEK - Bloomberg’e üst düzey yetkilinin verdiği bilgiye göre, TL’deki zayıflamayla bozulan sermaye yapılarını ve kredi kapasitelerini desteklemek için kamu bankalarında 51,5 milyar TL’lik sermaye artışına gidilmesine karar verildi.

Aynı yetkilinin verdiği bilgilere göre, Ziraat Bankası’na 22,5 milyar TL, Halkbank ve Vakıfbank’a 13,5’er milyar TL, katılım bankalarına 2 milyar TL’lik ek sermaye planlanıyor.

Ek sermayelendirme konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da sunum yapıldığını belirten yetkili, önümüzdeki günlerde sürecin tamamlanacağını söyledi.

Sermaye artışı kamu bankalarına son üç yılda yapılan üçüncü sermaye artışı olacak.

Türkiye Varlık Fonu, konuyla ilgili Bloomberg’in sorusu üzerine, "Ekonomimizin önemli bir lokomotifi olan ve TVF’nin de portföyünde yer alan kamu bankalarımızı, ülkemizin kalkınmasına katkılarının sürmesi için, daha önce yaptığımız gibi, gerekli olduğu durumlarda desteklemeye devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Ziraat Bankası konuyla ilgili Bloomberg'e yorum yapmadı. Halkbank ve Vakıfbank yetkilileri de görüş talebine yanıt vermedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar