BM: 137 bin Afrinli yerlerinden edildi

BM: 137 bin Afrinli yerlerinden edildi
OCHA'ya göre Afrin’de yaşayan 137 bin kişi zorla yerlerinden edilerek Tel Rıfat, Nubbul, Zehra, Fafin'e göç ettiği belirtildi.

HABER MERKEZİ- Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK)  20 Ocak'ta başlatığı Afrin harekatı 2 ayı geride bırakırken bölgede yaşayan binlerce kişi çatışmalar nedeniyle yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kaldı. Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi’nin (OCHA) hazırladığı son raporda, Afrin’de 137 bin 70 kişinin zorla yerlerinden edilerek Tel Rıfat, Nubbul, Zehra, Fafin ve çevre köylere göç ettiği belirtiliyor. Raporda, Afrinlilerin temel ihtiyaçlarının karşılanması konusunda ciddi bir kriz yaşandığı ifade edildi.

BM, iki aylık operasyon döneminde 50 bin kişiye gıda yardımı ve 60 bin kişiye su yardımı ve temizlik kitleri ulaştırıldığını açıkladı. Rapora göre 2-6 Nisan tarihleri arasında Türkiye üzerinden yeni bir yardım paketinin Afrin’e ulaştırılcağı belirtildi. BM, bu insani yardımları ulaştırabilmek için 73 milyon dolarlık bir ek bütçeye ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.

'HALK GİTTİKLERİ YERLERDE ÇOK ZOR KOŞULLARDA YAŞAMAK ZORUNDA'
Raporda, Afrin’den ayrılmak zorunda kalan sivil halkın, gittikleri yerlerde çok kötü barınma koşullarında yaşamlarını sürdürmek zorunda kaldıklarına dikkat çekildi. Bu bölgelerde olası bir çatışma halinde ise yeni bir iç göç dalgasına yol açabilceği uyarısında bulundu. TSK ve Özgür Suriye Ordusu Afrin kent merkezinde kontrolü sağlamıştı. 

Öne Çıkanlar