BM Irak Temsilcisine Şengal mektubu: Savaş sona ersin

BM Irak Temsilcisine Şengal mektubu: Savaş sona ersin
KCDK-E Güney, Şengal’e yönelik saldırılara dair Birleşmiş Milletler Irak Temsilcisi Jeanine Hennis-Plasschaert’a mektup göndererek, savaşın sonlandırılmasını istedi.

Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E) Güney, Birleşmiş Milletler Irak Temsilcisi Jeanine Hennis-Plasscheart’a Şengal’deki savaşın sonlandırılması çağrısının yer aldığı bir mektup gönderdi. KCDK-E’li kadınlar, taleplerinin yer aldığı mektupta, "Şengal halkı bir daha zulme uğramak istemiyor, bunun için ölümleri pahasına direnecekler. Öz yönetim ve öz savunma gücü Êzidilerin en meşru haklarıdır" ifadelerine yer verdi. 

Rojnews’te yer alan habere göre, KCDK-E Güney’in Hennis-Plasscheart’a mektup şöyle: 

ŞENGALLİ KADINLARLA KONUŞULMALI 

"Şengal güvenlik güçleri ile Irak ordusu arasındaki çatışmalar sona ersin. Bu savaş sadece Türkiye ve Barzani ailesine fayda sağlıyor. Êzidi halkının onların müdahalesine ihtiyacı yoktur. Êzidi halkı barış içinde yaşamı ve bunu devam ettirme hakları için öz yönetime sahipler. Derhal Şengalli kadınlarla iletişime geçmeli, soru sormalı ve onlarla konuşmalısınız. Çünkü Irak’ta bir savaş çıkarsa bu sizin sorumluluğunuzdadır. Irak halkı bu savaşı istemiyor.

HALK ÖLÜMÜNE DİRENECEKTİR

Şengal halkı bir daha zulme uğramak istemiyor, bunun için ölümüne direnecektir. Yönetim ve öz savunma gücü Êzidilerin en meşru haklarıdır. Varlıklarını korumak için çabalıyorlar, bunu anlamak bu kadar mı zor? Barış konusundaki kararınızı bekliyoruz."

Öne Çıkanlar