Boğaziçi öğrencilerin nöbet eylemi sürüyor

Boğaziçi öğrencilerin nöbet eylemi sürüyor
Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan kayyım rektör Melih Bulu’ya karşı süren protestolar, öğrencilerin nöbet eylemi ile devam ediyor.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin okullarına atanan AKP’li kayyım rektör Melih Bulu’ya karşı gerçekleştirdiği protestolar 11’inci gününde nöbet eylemi ile sürüyor. Güney Kampüsü’ne çadır kurarak durumu protesto eden akademisyen ve öğrenciler, kayyımlarla iktidar aklının eğitim kurumlarına taşındığını belirterek, buna karşı özerk üniversite taleplerini yükselti.

Güney Kampüsü’nde bir araya gelen öğrenciler, "Çok dilli edebiyat dinletisi" platformu ile şiirler okuyarak 'kayyım rektör'ü protesto ederken, nöbet bitiminde Güney Kampüsü’nde gerçekleşecek açıklamaya çağrı yaptı. Diğer üniversitelere de çağrı yapılarak, üniversitelerin özerk yapısını bozmaya çalışanlara karşı birlik olunması gerektiği vurgulandı.

'ÖZERK DEMOKRATİK ÜNİVERSİTE İÇİN MÜCADELEYE'

Öte yandan, diğer üniversitelerin Boğaziçi öğrenilerine destek eylemleri sürüyor.

Adana Üniversite Dayanışması, Gençlik Meydanı'nda Boğaziçi Üniversitesi'ne Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasına tepki gösterdi.

"Kayyum rektörlere karşı yaşasın üniversitesi dayanışması" pankartı açan öğrenciler, "Kayyum rektör istemiyoruz", "Bize gücünüz yetmez! Biz geleceğiz" ile "Özerk demokratik üniversite için mücadeleye" dövizleri taşıdı.

'ÜNİVERSİTELERİMİZİ SAVUNACAĞIZ'

Öğrenciler adına açıklama yapan Ayşe Bezeğiş, Boğaziçi öğrencilerinin günlerdir iktidarın kayyımına direndiğini, bu direnişte gözaltı ve saldırılara maruz kaldığını dile getirdi. Üniversitelerin, kayyım politikasıyla baskı altına alınıp, susturulmaya çalışıldığını kaydeden Bezeğiş, "İktidarın kayyım politikası hepimizin ortak sorunudur. Melih Bulu atanan ilk rektör değil, son rektör de olmayacaktır. Bu hem bütün üniversitelerin hem de ülkenin tamamının sorunudur. Kayyım rektör atamaları her üniversitede üniversiteye dönük bir saldırıdır. Bu saldırılara karşı bizler elbette üniversitelerimizi savunacağız" dedi.

'KAYYIM REKTÖRLER İSTİFA ETSİN'

Öğrenci dayanışmasının sonuna kadar meşru olduğunu ifade eden Bezeğiş, "Bizler kayyım rektör atamalarına akademiyi iktidarın ve sermayenin keyfiyetine bırakanlara karşı çıkıyoruz. Demokratik, laik, bilimsel, cinsiyet eşitliğine dayalı bir üniversite inşa edene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Çukurova Üniversitesi öğrencileri olarak; bütün atanmış rektörlerin derhal istifa etmesini, üniversitelerde özerk ve özgür düşünce ortamının sağlanmasını ve polis şiddetine, hukuksuz gözaltılara, gözaltında taciz ve cinsel şiddete son verilmesini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Açıklama sonrası öğrenciler, "Kayyum rektör istemiyoruz" sloganı atarak, ellerindeki balonları gökyüzüne bıraktı. (MA)

Öne Çıkanlar