Boğaziçi öğrencileri ile dayanışma eylemine polis müdahale etti TİP Milletvekili Barış Atay'ı darp etti

Boğaziçi öğrencileri ile dayanışma eylemine polis müdahale etti TİP Milletvekili Barış Atay'ı darp etti
Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin Kadıköy'de gerçekleştirecekleri kayyım rektör protestoları ile dayanışma eylemine polis müdahale etti. Barış Atay da müdahalede darp edildi.

ARTI GERÇEK- İstanbul Kadıköy'de bugün saat 18:00'da Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ile dayanışma eylemi yapılacağı duyuruldu. Kadıköy Kaymakamlığı ise eylemi yasakladı.

Kadıköy Kaymakamlığı, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ile dayanışma eylemini yasakladı. Konuyla ilgili Artı Gerçek'e konuşan ve ismini vermek istemeyen bir Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi, "Boğaziçi öğrencileri ile dayanışmak için herkesi akşam yapılacak eyleme çağırıyoruz. Gelin hep birlikte 'Aşağı Bakmayacağız' diyelim" dedi.

ÖĞRENCİLER ENGELLENDİ

Kadıköy'e gelmek için vapur ulaşımını kullanmak isteyen öğrencileri meslekleri sorulup, "Öğrenciyim" diyenlerin okul kartı göstermeleri istendi ve Boğaziçili olanlar 'yasak' olduğu için vapura alınmadı.

KADIKÖY POLİS ABLUKASI ALTINDA

Eylemin yapılacağı Kadıköy Rıhtım tamamen polis ablukası altında. Akrep ve TOMA'ların yanı sıra polis helikopterin havadan denetim yapması dikkat çekti. 

POLİS MÜDAHALESİ

Boğaziçi öğrencileri ile dayanışma çağırısına katılan binlerce kişiye polis müdahale etti. Polisin biber gazı ve plastik mermi ile müdahalesine yurttaşlar, "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları ile karşılık verdi.  

BARIŞ ATAY'A GÖZALTI ÇABASI

Polisin müdahalesi sırasıda Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Barış Atay'da gözaltına alınmaya çalışıldı. Gözaltı çabasına karşı çıkan Atay, polisler tarafından darp edildi.

HDP VEKİLLERİNDEN TEPKİ

HDP Milletvekilleri Musa Piroğlu ve Murat Çepni, polis saldırısını Artı Gerçek'e değerlendirdi. 

Çepni, "Halkımız ile gençlerimiz ile bu direnişin içerisinde olduk bundan sonrada üniversitelerin talebi olan demokratik üniversite taleplerini her yerde savunmaya devam edeceğiz. Emirleri verenlerde uygulayanlar da hesap verecektir" dedi.

Piroğlu ise, "Hak aranan her yerde bu çıplak zoru gördük ve bu zora teslim olmayacağız, diz çökmeyeceğiz" dedi. 

TENCERER TAVA PROTESTOLARI

Kadıköy'ün bazı semtlerinde halk camlarından tencere ve tavalardan çıkarttıkları ses ile polis müdahalesini ve kayyım rektör kararını protesto etti.

GAZETECİLERE MÜDAHALE

DİSK Basın-İş yönetim kurulu üyesi Elif Akgül'e müdahale edilirken, Halk Tv Muhabiri Erdinç Yılmaz ve Kameraman Murat Erkmen polisin müdahalesi sırasında yaralandı. 

POLİS ARA SOKAKLARDA MÜDAHALE ETTİ, KAZIM KIZIL VURULDU

Rıhtım'da polis müdahalesinden sonra Kadıköy'ün ara sokaklarında toplanmaya devam eden üniversite öğrencileri ve onlara destek olan yurttaşlara polisin müdahelesi devam etti.

Polisin peş peşe plastik mermi sıktığı Artı Gerçek kamerasına yansırken gazeteci ve belgeselci Kazım Kızıl'ın da gözünün üstünden vurulduğu öğrenildi. Kendi sosyal medya hesabından vurulduğunu açıklayan Kızıl, hastaneye gittiğini duyurdu.

 

Kazım Kızıl ile hastaneye giden Gazeteci Burcu Karakaş, "Arayanlara cevap veremiyorum. Kazım iyi, ilk müdahalenin ardından şu an göz muayenesi için başka bir hastaneye gidiyoruz. Vurulduktan sonra gözaltına almaya çalışmışlar bir de. Eliniz kırılsın!" ifadelerini kullanarak Kızıl'ın ciddi bir sağlık sorunu olmadığını duyurdu. 

Polis eylem bittikten sonra dağılan kitleye farklı noktalarda müdahalede bulunarak çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. İş Bankası ve Khalkedon önünde sert müdahale sırasında Sendika.Org muhabiri Murat Bay da polisin yumruklu saldırısına uğradı.

AVUKATLAR KARAKOLA ALINMIYOR

Kadıköy İskele Karakolu Amirinin sözlü talimatıyla Kadıköy Belediye Başkanı, İstanbul Milletvekili ve avukatlar İskele Karakolu'na alınmadı.

TİP VE ÖĞRENCİ SENDİKASI ÜYELERİNE GÖZALTI, KADINA TEKME

Türkiye İşçi Partisi üyeleri ve Öğrenci Sendikası üyeleri polisin müdahalesi sırasında sert bir şekilde gözaltına alındı. Polisin bir kadına attığı tekme kameralara yansıdı. 

SİVİL POLİS DE GÖZALTINA ALINIYORDU

Sendika.org'un haberine göre polis, gözaltılar sırasında bir sivil polisi de gözaltına almaya çalıştı. Sivil polisin kendisini anlatması üzerine serbest bırakıldı. 

'SU İSTİYORLAR VERİLMİYOR'

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi avukat Tuba Torun'un sosyal medya hesabından,"Arkadaşlarımızı 1,5 saattir ters kelepçeyle bekletiyorlar. Su istiyorlar verilmiyor. Biri camı buğulandırıp ambulans yazdı, dikkate alınmadı. Sonra perdeleri çektiler. Bu insanlık dışı muameledir. #AşağıBakmayacağız" ifadelerini kullandı.

GÖZALTINA ALINANLAR İSKELE KARAKOLU'NA GÖTÜRÜLDÜ

Çağdaş Hukukçular Derneği avukatları dün gözaltına alınan 10 öğrenciye ise ev hapsi verildiğini açıkladı. 

Polis müdahalesinde gözaltına alınan yurttaşlar, İskele Karakolu'na götürüldü. 77 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi. 

Gözaltına alınan öğrenciler sağlık kontrolünden sonra, Vatan Emniyet önünde ifadeleri alınması için gözaltı araçlarında bekletiliyor. 

Gözaltına alınanlar arasında isimlerine ulaşabildiklerimiz şu şekilde; 

1- Cansu Obay 
2- Alev Tosun
3- Yonca Şık
4- Koray Türkay
5- Barış Koçan
6- İlayda Cantaş
7- Mustafa Murtezaoğlu (avukat)
8- Suat Bozkurt
9- Melis Akyürek 
10- Aslı Altınok
11- Baran Doğan 
12- Alp Tanlası 
13- Engin İşçimen
14- Ulaş Karagöz 
15- Hasan Karayiğit 
16- Anıl akyüz 
17- Serhat Bingöl
18- Cihat Parıltı
19-Gamze Nihal İyidoğan
20-Teyip Kırgın
21- Emrullah Yıldırım
22- Ege Çaylı
23-Hüseyin Çam
24-Lizge Biter
25-Göksu Uyar 
26-Emir Özdemir
27- Sude ?
28- Zeynep Ece ?
29- ismail Akbulut
30- Merve Candemir
31- Tuğçe ayılmaz
32- Celal Karaca
33- Şafak Akdeniz 
34- Muhammet Erdem
35- Anıl Bayraktar 
36- Ulaş Karaağaç
37- Zehra Derya Koç

Öne Çıkanlar