Bu 'devlet' size o anayasayı da yaptırır

28 Şubat brifinglerinin son cümlesidir bu slogan, generallerin hakim savcılara verdikleri brifinglerden, dekanlara, rektörlere verdiği brifinglere kadar tüm salonlar bu sloganla sona ererdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün partisinin Artvin, Bilecik, Çankırı, Gaziantep ve Iğdır il kongrelerine katıldı. İllerde partililer, spor salonlarında bir araya gelirken, Erdoğan online tüm illerin kongrelerine aynı anda bağlanıp, kongreye sesleniyordu.

Yaşlısı genci, kadını erkeği turkuaz rengine süslenmiş kurtultay salonunda AKP bayraklarını sallıyor, salondan usulca seslenen müzik eşliğinde Erdoğan’ın hitabını pür dikkat dinliyorlardı.

Erdoğan konuşmasının en alengirli yerinde, elini kaldırıp rabia işareti yaptı ve "Tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak" diye seslendi. Sonra kurultay salonundakilere seslenip, onların da aynı sloganı atmasını istedi.

"Özlem Hanım" diye seslendi Erdoğan, Iğdır’daki kurultay salonunda en önde bulunan delegeye "Hep beraber söyleyelim" dedi:

"Tek bayrak, tek devlet, tek millet, tek bayrak"

Özlem Hanım da diğer partililer de hep bir ağızdan tekrar etti bu sloganı…

Oysa Özlem Hanım’ın başındaki başörtüsü de Erdoğan’ın turkuvaz rengine boyadığı o salonlar da; Erdoğan’ın ta kendisi de tüm bu kongrelere ön ayak olan parti yönetimi de iyi biliyordu.

Tam 24 yıl önce aynı sloganın yine kalabalık brifinglerde hep bir ağızdan böyle etrafı inlettiğini,

Nerede mi?

28 Şubat brifinglerinin son cümlesidir bu slogan,

Generallerin hakim savcılara verdikleri brifinglerden, dekanlara, rektörlere verdiği brifinglere kadar tüm salonlar bu sloganla sona ererdi.

Şimdi 28 Şubat’ın öfkesinden doğan AKP’nin tüzük ilkelerinden süzülen bir salon sloganı…

Bu slogan AKP’nin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yol arkadaşlığına soyunmasının hemen ardından yaptığı ilk Kurultayında, parti tüzüğüne girdi. O dönemde kamuoyunun gözünden kaçırılarak, delegelerden bile adeta gizlenerek, el çabukluğuyla Parti Tüzüğüne işlendi.

Hem de 4. Maddede:

"AK PARTİ, yukarda belirtilen temel amaç ve hedefler doğrultusunda, Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet anlayışını sarsılmaz bir ilke olarak kabul eder."

AKP’nin kurumsal olarak MHP’li "Devlet"le eşleştiğinin resmi ifadesi bu Tüzük’te, pratik karşılığı da son kongre sürecinde hep bir ağızdan AKP’lilerin attığı bu sloganlarda karşılığını buluyor. AKP böylece tüm kadrolarını ve literatürünü de MHP’lileştiriyor, kendinden başkasını kabul etmeyen, karanlık eski "devlet"e dönüşüyor.

Bu sloganlar ilk kez AKP kadroları tarafından toplu olarak atılmıyor kuşkusuz,

Ama dün il kongrelerinde bu sloganı atılmasını önemli kılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu gürültü eşliğinde "anayasa muştusu" vermesiydi.

Bu görüntüye bakılırsa bizi bu sloganın temelinde hazırlanacak bir anayasa taslağı bekliyor. AKP eski Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün önceki gün Artı Tv’de yayınlanan Ankara Gündemi programımızda, "Tek Devlet, Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan" sloganının Anayasa'nın değişmez hükümlerine gireceği bir taslak metinden bahsediyor.

Bu "devlet" bunu da yaptırır mı?

28 Şubat brifinglerinin son cümlesini, 28 Şubat’ın karşısında iktidar olan bir parti tarafından anayasanın ilk maddelerinden biri  yaptırır mı?

Yaptırır,

Hatta bunun da propagandasını AKP kongrelerinin en önünde başörtülü Özlem Hanım’a yaptırır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi