Bu kez federasyonu da yendiler!

Beşiktaş şu anda ligin üzerinde bir futbol oynuyor, özellikle de son iki haftadan bu yana.

Geride kalan hafta Rize’de salt rakibini değil hakemleri de yenen Beşiktaş bu kez İnönü Stadı’nda futbol federasyonunu da yendi!

‘Hey spor yazarı bozuntusu Asena Özkan sen ne demek istiyorsun?’ sorusunu aynı üslubla soracaklara yanıtı şimmiden vereyim, elbette ki yine somut veriler ile…

Beşiktaş  teknik direktörü Sergen Yalçın maçtan önce diyor ki, "Biz ısrarla maçın ertelenmesini istedik. En azından bir gün... 72 saat olmadan tekrar maça çıkıyoruz. Bizden önce 10 takım maç oynadı, bunların hiçbirisi Cumartesi oynamıyor. Bize bu kadar acele maç oynatmanlarının nedenini çözemedik!" Futbol federasyonu ise bu haklı serzeniş karşısında ‘3 Maymun’ olup çıkıveriyor! Lakin amaç belirgin; sahaya çıkan yorgun Beşiktaş, ‘diri’ Hatayspor karşısında puan ya da puanlar yitirecek, arkadan gelen de bunun avantajını kullanacak akılları sıra… Bir diğer önemli husus ise şu. Beşiktaş Kulübü, maç öncesi Hataysporlu futbolculara hızlandırılmış PCR testi uygulanması talep ediyor. Bunun nedeni ise futbolcular ile soyunma odasında kutlama yapan, günün büyük bölümünü onlarla geçiren Hatayspor teknik direktörü Ömer Erdoğan’ın Covid 19 testinin pozitif çıkması. Karantinadaki Ömer Erdoğan bu nedenle takımının başında yer alamıyor. Ancak Futbol federasyonu Sağlık Kurulu, Beşiktaş’ın bu istemine ‘hayır olmaz’ yanıtını veriyor… Siz kimin federasyonusunuz? Beşiktaşlı futbolcular kobay mı? Beşiktaşlı oyuncuların sağlığı sizin için hiç mi önem arz etmiyor? 

Sakın ola ki çok bilmişler ‘Yok öyle değil de, böyle’ şeklinde abuk subuk yanıtlar vermesinler, isteyerek ve kefiyle hatta ve hatta özenle kalplerini kırarım! Bu ülkede hangi birey futbol federasyonun ‘yansız’ olduğuna inanır?  Devenin neresi doğru ki boynu düz olsun? Futbol federasyonun kimin güdümünde olduğunu bilmeyen var mı? Bu nedenle Beşiktaş dün gece İnönü Stadı’nda salt Hatayspor’a 7 gol atmadı, 1’i rakibe ise 6’sını futbol federasyonu yedi! Ohh be rahatladım! Ne gerek var sağ elimle sol kulağıma tutmaya? Olay bu kadar açık ve net. Gerisi ise teferruat!   

Teferruat bölümüne gelirsek tek cümle yeterli olur kanımca. Beşiktaş şu anda ligin üzerinde bir futbol oynuyor, özellikle de son iki haftadan bu yana. Beğenmediğim Georges-Kévin N'Koudou üretkenliği ile harikalar yaratıyor, yerden yere vurduğum Cyle Larin 4 gol birden atıyor, geriye kalanlar da kusursuza yakın mücadele ediyor. Sanmıyorum ki bir tek kişi de çıkıp, ‘Şampiyonluk Beşiktaş’ın hakkı değil’ cümlesini kurabilsin. 7’den 70’e futbol tutkunlarının kabul ettiği gerçek, Beşiktaş’ın ligde en iyi futbolu oynayan takım olduğu. Futbolun değişmez kuralı: Ya elinde üstün yetilere sahip oyuncular olacak ya da sıradan oyuncular ile takım oyunu oynayacaksın. Beşiktaş’ta ‘üstün oyuncu’ tanımına uyumlu tek bir isim yok. Sergen Yalçın, sıradan oyuncular ile bir takım yarattı ve mükemmel bir işe imza attı. Var mı aksine savunacak birisi?   

Ha bir de adet yerini bulsun! Beşiktaş, Hatayspor’u 7-0 yenerken teknik analiz gerekli: Sezonun ortalarına doğru Hatayspor hızlı ve etkili hücum oyuncuları ve onları besleyen teknik orta sahasıyla hızlı bir geçiş oyunu oynayarak özellikle deplasmanlarda rakiplerini gole boğuyordu. Beşiktaş maçında yine aynısı oldu. Maça kendi kalelerine attıkları golle 1-0 geride başlayan Hatayspor tıpkı rakiplerinin onlara yaptıkları gibi defansı ileride kurup hatlar arasında büyük boşluklar bırakınca Beşiktaş tarafından anında cezalandırıldı. Böylece çember tamamlandı ve Beşiktaş son üç haftaya çok büyük bir avantajla girmiş oldu. Bütün Beşiktaş camiası geriye sayıyor artık: Üüüç...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi